időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Lassan végleg lejár Pécsett a kis presszók, borozók, kocsmák kora

Forrás: Országszerte
2021.01.11. 13:54
borítókép

Az elmúlt években, illetve idén a baranyai megyeszékhelyen több ikonikus kocsma, borozó ajtajára került lakat.

Többen említették, hogy a kis presszók, borozók, kocsmák ideje lejárt, már kevesebb forgalmat bonyolítanak, ezért döntenek úgy a tulajdonosok, hogy bezárnak.

Az elmúlt években, illetve idén a baranyai megyeszékhelyen ikonikus kocsmák, borozók ajtajára került lakat, nem is egyre.

Néhány évvel ezelőtt búcsút vettek a Papucs borozótól, amely több évtizeden keresztül fogadta a szomjas vándorokat, helyieket a Janus Pannonius utcában, majd 2021 januárjában, a Százéves borozó tulajdonosa döntött úgy, hogy befejezi a tevékenységét.

A napokban egy újabb régi, több éve, évtizede működő vendéglátó-hely szűnt meg Pécs belvárosában. Aki a Nagy Lajos király útján járt, annak feltűnhetett, hogy a korábbi Star presszó helyiségeiben átalakítási munkák kezdődtek.

Mint a közösségi oldalon írta az egyik hamburgeres – aki az Uránváros szélén üzemeltet egy kis bódét –, hamarosan ők nyitnak új üzletet a korábbi presszó helyén, így a Nagy Lajos király útja és a Bajcsy-Zsilinszky utca a pizzás, a hamburgeres, a gíroszos után egy újabb gyorsbüfével bővül.

Az ikonikus kocsmák, borozók megszűnéséről szóló eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Az ilyen jellegzetes hangulatú borozókkal már egyre kevésbé találkozhatunk Pécsett
Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán