időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Oroszlányban ébredtek leghidegebb reggelre az emberek

Forrás: Országszerte
2021.01.18. 11:38
borítókép

A várt mínusz húsz fokos extrém hideget hétfő hajnalban a higanyszálak Komárom-Esztergom-megye több településén is megközelítették.

Valóban, az előrejelzéseknek megfelelően a mostani tél legfagyosabb éjszakáján vagyunk túl. A várt mínusz húsz fokos extrém hideget hétfő hajnalban a higanyszálak Komárom-Esztergom-megye több településén is megközelítették. Az Időkép hőtérképének adatai szerint a legzimankósabb éjszaka Bándon volt, míg a leghidegebb reggelre Oroszlányban ébredtek az emberek.

A tél hosszú idő után megmutatta igazi dermesztő arcát is. A Veszprém megyei Bánd településén dermesztő volt az éjszaka, ott mínusz 20,4 fokot mértek. Az Időkép hőtérképnek kora reggeli, 6 óra 30 perckor mért adatai azt igazolják, hogy hétfő hajnalban Komárom-Esztergom-megyében, egészen pontosan Oroszlányban volt a leghidegebb. A bányászvárosban mínusz 16,7 fokot mértek, ezt követte Tata mínusz 15,8 fokkal. Nem sokkal maradt el ettől Tatabánya és Dorog sem, ugyanis mindkét városban mínusz 15,5 fokot mutatott a hőmérő reggel félhétkor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői előrejelzés szerint a A keleti, északkeleti országrészben továbbra is nagy területen erősen felhős vagy borult idő valószínű, az ország nagyobb részén azonban több órára kisüt a nap. Eközben a délelőtti óráktól nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Késő délelőttől a Dunántúlon, főként annak északi és nyugati tájain egyre több helyen havazhat.

A tartósan borult tájakon másutt is lehet hószállingózás. Az északnyugati, nyugati szelet napközben a középső országrészben élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -6 fok között várható, délnyugaton lesz enyhébb az idő. Késő estére -2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.