időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Több millió forintból újult meg a horpácsi orvosi rendelő

Forrás: Országszerte
2021.01.20. 16:18
borítókép

A műszerállomány egyrészt modern informatikai berendezésekkel gazdagodott és kicserélték a bútorokat is.

Eléggé leromlott állapotban volt az orvosi rendelő Horpácson. Az elmúlt év legjelentősebb helyi fejlesztéseként teljesen felújította az önkormányzat, így már valóban huszonegyedik századi körülmények között fogadhatják a szakemberek a betegeket.

Molnár Zoltán polgármester elmondta, a faluház egyik épületrészében működő rendelő egyre kevésbé felelt meg a kor követelményeinek, és az ÁNTSZ is sürgette a korszerűsítést. Végül sikerült a Magyar Falu Program keretében 3,9 millió forintos támogatást szerezni a belső tér megszépítésére, amit további 1,7 milliós eszközbeszerzés egészített ki.

Ez utóbbi révén a műszerállomány egyrészt modern informatikai berendezésekkel gazdagodott, kicserélték a bútorokat, illetve a betegellátáshoz nélkülözhetetlen készülékekkel – például EKG – bővültek.

Molnár Zoltán polgármester mutatta be az orvosi rendelő újításait
Fotó: L. B. / NMH

– Úgy gondolom, a járványhelyzet okozta nehézségek és korlátozások ellenére mindenképpen sikeres évet zárhattunk – folytatta a polgármester. – Sajnos az idegenforgalmi szezon nem úgy zárult, ahogy terveztük, és a Mikszáth-emlékház látogatói forgalma is leszűkült, de jó ütemben zajlik a vendégfogadó-kapacitásunk növelése, az egykori iskola épületében újabb turistaházat létesítünk. Szerencsére egyre népszerűbbek vagyunk, hiszen Horpács gyönyörű természeti környezetben terül el, és az irodalmi-történelmi értékeinken túlmenően közel a Börzsöny, ami remek természetjáró lehetőség, illetve könnyen elérhetőek a nagyobb városok, mint Balassagyarmat vagy Vác.

Molnár Zoltán hozzátette, ugyancsak pályázati forrásból lecserélték az elöregedett falubuszukat, illetve tizenötezer eurót kaptak a falu wifihálózatának szélesítésére.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Folytatódnak az egészségügyi fejlesztések Budapesten

Tavaly szinte nem volt olyan fővárosi kerület, amely ne kapott volna kormányzati támogatást egészségügyi fejlesztésre, több mint tízmilliárd forint értékű egészségügyi bővítés valósul meg. Dél-Pest kapta a legmagasabb támogatást: Csepelen és Kispesten egymilliárdból fejlődött a helyi egészségügyi szolgáltatás, emellett a belső kerületek egészségügyi intézményei is közel félmilliárdos forrásból bővülhetnek.

A cikk ITT olvasható el.