időjárás 20°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

A Don-kanyar háborús hőseire emlékeztek Csengerben

Forrás: Országszerte
2021.02.05. 18:45
borítókép

Kovács Sándor, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője koszorú elhelyezésével tisztelgett a II. világháború hősei előtt.

Csenger városába érkeztek a IX. Emlékmenet a Doni Hősökért elnevezésű, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 34 települést érintő, 2×100 kilométeres gyalogmenet résztvevői.

A csengeri megemlékezésen részt vett Kovács Sándor, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, aki koszorú elhelyezésével tisztelgett a II. világháború csengeri hősei előtt.

Csenger Város Önkormányzatának részéről, Dr. Komlódy Miklós alpolgármester és Dócs Attila polgármesteri referens helyezte el az emlékezés virágait a Hősök terén álló világháborús emlékműnél.

A II. világháború csengeri hősei előtt tisztelegtek

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A doni katasztrófa a magyarok kitartásának tragikus szimbóluma

– Emlékezzünk ma Örkény Istvánra és a doni katasztrófa hőseire! A több mint kétszázezer, az esélytelen harcban hősiesen küzdő magyar katonát soha se feledjük – mondta Fekete Dávid, a Fidelitas országos választmányának elnöke a doni áttörés emléknapján közzétett videóban. A 78 évvel ezelőtt Magyarországért harcoló hősök emlékének szentelt gondolatok mellett a videóban dokumentumfilm-felvételek is láthatóak.

Nézzünk szembe azzal, hogy a doni katasztrófa a magyarok kitartásának és küzdeni tudásának egyik legtragikusabb szimbóluma – hívta fel a figyelmet Illés Boglárka Fidelitas-elnök. Hozzátette: A túlerőben lévő Vörös Hadsereg ellen a magyar katonáknak esélyük sem volt. Illés szerint azzal is szembe kell néznünk, hogy a szövetségeseink küldték a biztos halálba a 250 ezer magyar hőst.