időjárás °C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Tovább fejleszti túrakínálatát Mórahalom, nyitásra készülnek

Forrás: Országszerte
2021.02.04. 18:04
borítókép

Az ökoturizmus fejlesztése, népszerűsítése továbbra is hangsúlyos a turisztikai szervezet munkájában.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is együttműködésre hívta partnereit Mórahalom turisztikai szervezete a vezetett túrákkal, programokkal kapcsolatban. Számos programmal, érdekességgel készülnek a korlátozások utáni időszakra.

Az ökoturizmus fejlesztése, népszerűsítése továbbra is hangsúlyos a szervezet munkájában, és a jelenlegi helyzet is rámutatott a fokozódó igényre ezen a téren. A kialakítandó programokhoz kapcsolódó egyeztetés részleteiről Kovács Ildikó TDM (turisztikai desztináció menedzsment) menedzser nyilatkozott a turizmus.com szakmai hírportálnak.

Értékeink nyomában

Idén sem marad el az „Értékeink nyomában” túrasorozat, amely Mórahalom és térségének természeti és kulturális értékeire szeretné ráirányítani a figyelmet. Ezért már január közepén online megbeszélést tartottak korábbi és új térségi partnereikkel annak érdekében, hogy egy gazdag, informatív, de egyben élményteli túrakínálatot hozzanak létre. A találkozó fő témája az éves túrák programtervének összeállítása volt, az esemény végére több mint 15 vezetett túra terve készült el.

Bivalyok és kerékpározás

A térségben idén is megrendezik a közkedvelt naplementés bivalyos túrát, az éjszakai kerékpá­ros túrát, a gombatúrát és a tavaly indított nordic walking „botkóstoló” eseményt.

Újdonságokkal is készülnek, például a Szent Iván-éji Szerelemdomb túra, az amatőr fotós túra a Csipak-semlyéken, a kerékpáros bunkerfelfedező túra, de a tervek között szerepel egy kincskereső túra is Ferenc József nyomában.

– A vezetett túrákon kívül to­vábbi érdekes, egyénileg, szakvezető nélkül teljesíthető programok is színesítik a kínálatot az idei évtől – mondta a menedzser.

Bivalyok a Körös-éri Tájvédelmi Körzethez tartozó Nagyszéksós-tó partján Mórahalom határában 2013. április 18-án
Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Indítanak majd egy kihívás­túrát, amelynek különböző állomásain kell szelfiket készíteni, és ezeket bemutatni a szervezőknek.

A kihívás teljesítőit oklevél és meglepetés is várja a kikapcsolódáson túl. Ezen felül egyik partnerük tavaly olyan digitális ismeretterjesztő segédanyagokat dolgozott ki, amelyek lehetővé teszik az egyéni felfedezés lehetőségét a Röszke térségében található tanösvényekhez, élővilághoz kapcsolódóan. A szakmai anyagok már elérhetőek a Beretzk Péter Természetvédelmi Klub honlapján, így akár már most is fel lehet készülni a későbbi „terepszemlére”.

A teljes, eredeti cikk IDE kattintva érhető el.