időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Átadták az új garázst a bonyhádi mentőállomáson

Forrás: Országszerte
2021.03.04. 18:46
borítókép

Bonyhád önkormányzata egymillió forintot ajánlott fel a nemes cél megvalósítására.

Már tíz évvel ezelőtt felmerült egy új garázs építésének ötlete a Tolna megyében Bonyhádi Mentőállomáson. Azután némi átalakítással az akkori autók mégis befértek a meglévő épületbe. Az elmúlt két évben azonban két új, korszerű mentőautót is kapott az intézmény.

Immár halaszthatatlanná vált egy fedett, az időjárás viszontagságaitól, esőtől, hótól, jégtől védett helyiség kialakítása, mely ha nem is fűtött, mégis lehetővé teszi azt, hogy a betegek ne hideg gépjárműbe üljenek vagy feküdjenek be.

Bonyhád önkormányzata egymillió forintot ajánlott fel a nemes cél megvalósítására. Összefogtak helyi vállalkozók és cégek is, mellettük magánszemélyek is adakoztak, sőt, ha kellett, munkájukkal is közreműködtek.

A kivitelezés tavaly augusztusban kezdődött és csütörtökön délelőtt már meg is történt az új garázs ünnepélyes átadása.

Összefogással épült az új bonyhádi garázs. Segített az önkormányzat is. Már nem kell hideg járműbe szállni
Fotó: Makovics Kornél/teol.hu

A rendezvényen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elismeréssel illette a mentősök jelenleg kiváltképp felelősségteljes munkáját és örömmel nyugtázta a gyarapodást.

Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója ugyancsak méltatta a fejlesztést, ami várhatóan újabb hasonlókat is hozhat magával.

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere a helyi összefogás sikerrel járó erejét hangsúlyozta, megjegyezve, hogy az önkormányzat az elmúlt években mindig készséggel és támogatólag állt a mentőszolgálat minden kezdeményezéséhez. Kifejezte reményét, hogy amint arra lehetőség nyílik, a már nem éppen korszerű mentőállomás egy teljesen újnak adja át helyét. Végezetül Lovag Tibor, a mentőállomás vezetője mondott köszönetet valamennyi segítőnek.

A teljes, eredeti cikk IDE kattintva érhető el.