időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Elkészült az új főtér Tiszafüreden

Forrás: Országszerte
2021.03.28. 14:47
borítókép

Új főtér várja a látogatókat Tiszafüred belvárosában. A projekt keretében egy játszóparkot is építettek.

Új főtér várja a látogatókat Tiszafüred belvárosában, véget ért a kivitelezés, megtörtént a műszaki átadás. A projekt keretében egy játszóparkot is építettek a Városligetben. Új térkövezett főtér épült a régi vásárcsarnok helyén, padokat, biciklitárolókat és hulladéktárolókat, dézsás növényeket helyeztek ki, valamint elbontották a római katolikus templom melletti régi kerítést. Azonban az új főtér leglátványosabb részét az impozáns, fény- és hangjátékkal is felszerelt szökőkút-rendszer jelenti, melynek a napokban volt a próbaüzeme – olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál, a Szoljon.hu oldal cikkében.

Új főtér várja a látogatókat Tiszafüred belvárosában, véget ért a kivitelezés, megtörtént a műszaki átadás. A projekt keretében egy játszóparkot is építettek a Városligetben. Új térkövezett főtér épült a régi vásárcsarnok helyén, padokat, biciklitárolókat és hulladéktárolókat, dézsás növényeket helyeztek ki, valamint elbontották a római katolikus templom melletti régi kerítést. Azonban a főtér leglátványosabb részét az impozáns, fény- és hangjátékkal is felszerelt szökőkút-rendszer jelenti, melynek a napokban volt a próbaüzeme.
Fotó: SZOLJON

Emellett egy köralakú tetőteraszos kávézó és nyilvános mosdó épült, és kialakítottak egy új, akadálymentesített sétányt a régi zeneiskola helyén, amely összeköti főteret és a Belsőfokpart úti új orvosi rendelőt és piaccsarnokot.

A fejlesztés része volt a Városliget átalakítása, ahol egy nagy területű játszóparkot és parkolókat hoztak létre, utcabútorokat helyeztek ki, valamint ott is nyilvános mosdót építettek. A park két ikonikus dombján pedig szökőkutat és kilátót helyeztek el, a dombok lábánál pedig egy dísztó kapott helyet, amelyen egy, a kilátóhoz vezető híd ível át.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.