időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Ezért égnek éjjel-nappal a lámpák a tatabányai Csónakázó-tónál

Forrás: Országszerte
2021.03.23. 18:44
borítókép

Több lakossági bejelentés szerint napközben is égve maradnak a lámpák a tatabányai Csónakázó-tónál. Itt a magyarázat!

Ahogy Tatabánya közösségi oldalán írják, többen értetlenkedtek, miért égnek egész nap a lámpák a város központjában található Csónakázó-tó nemrég felújított parkjában.

Többen értetlenkedtek, miért égnek egész nap a lámpák a város központjában található Csónakázó-tó nemrég felújított parkjában.
Fotó: FACEBOOK KÉPERNYŐFOTÓ

Mint kiderült, a térfigyelő kamerák beüzemelése és tesztelése zajlik éppen, amihez szükség van a lámpák folyamatos működtetésére. A munka végeztével a helyi közvilágítás rendjéhez igazítják őket – olvasható a Komárom-Esztergom megyei hírportál, a Kemma.hu oldal cikkében.

Elkészült a szécsényi turistakörút és kilátó

A Szécsény-Ért-Ékes Alapítvány ötlete alapján és a LEADER-térségek közötti együttműködési program támogatásával közel 40 millió forintból valósult meg a 23 kilométeres turistakörút. A turisztikai attrakció számos helyi nevezetességet érint, valamint az út mentén öt pihenőhely is épült tűzrakóval, illetve biciklitárolóval – olvasható a Nógrád megyei hírportál, a NOOL.hu oldalán.

– Az ötlet abból fakadt, hogy városunk szinte hihetetlen mennyiségű természeti és épített történelmi értékkel rendelkezik, amelyekről sokszor még az itt élők sem tudnak – mondta Golopi Károly. A Szécsény-Ért-Ékes Alapítvány kuratóriumának elnöke hozzátette: A 23 kilométeres turistakörút ezeket köti össze – olvasható a cikkben.

A turisztikai attrakció érinti a Ferences kolostort és a Forgách-kastélyt mint nemzeti emlékhelyeket, továbbá két nemzetközileg védett természetvédelmi területet az Ipoly partján, amelyeket az ártéri mocsárrétek és a különleges madárvédelmi övezet vesz körül. Ezenkívül útba esik a Benczúr-kastély, a gyönyörű Benczúr-síremlék, a Kelet-Közép-Európában egyedülálló ferde tűztorony, a szécsényi vár, a csodálatos Várkert és a Szent Antal keresztút. Olyan szórakoztató elemek is kapcsolódnak a körúthoz, mint a Robinson Szigetek kalandparkja, a Tömlöcbástya szabadulószobái vagy éppen a Nosztalgia Múzeum. Végül pedig, de nem utolsósorban a kilátó, amely a Szécsény melletti Öreg-hegyen kapott helyet.