Járvány idején sem maradnak éhen a baranyai falvak idősei
A járványhelyzetben nagyobb feladat hárulhat az önkormányzatokra a közétkeztetés sikeres lebonyolításában – emlékeztetett rá még januárban a Baranya megyei hírportál, a bama.hu. Nem mindegy, hogy milyen étel kerül a gyermekek és idősek asztalára, fontos, hogy tápláló ételeket fogyasszanak, a vitaminok segítségével immunrendszerüket is támogassák. A bama.hu a közétkeztetés lebonyolításának folyamatáról baranyai polgármestereket kérdezett. Bodán a pandémiás helyzetben legutóbb az iskolás gyermekek szünidei étkeztetését kellett megoldania az önkormányzatnak, itt az idősek nem igényelték az étkezést – tudta meg a megyei portál Kovács Győző polgármestertől. A gyerekek vagy a szüleik éthordóval mentek a napi ebédért, melyet étteremből szállítottak számukra Bodára. A szomszédos Bicsérden azoknak időseknek, akik igényelték az étkezést és nehezen mozognak vagy hátrányos helyzetűek, a tanyagondnoki rendszer segítségével végzik a kiszállítást, mások maguk mennek el az önkormányzat konyhájához a menüért.
– Az iskola területén lévő konyhán az idősek mellett az óvodásoknak, iskolásoknak, illetve a pedagógusoknak is főznek – mondta januárban Vér József, Bicsérd polgármestere.