időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo

Saját honlapot kapott a Békés Tortája program

Forrás: Országszerte
2021.03.15. 19:04
borítókép

Elindult a Békés Tortája program hivatalos honlapja – tájékoztatott Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere.

A Békés Tortája program weboldalán az érdeklődők részletesen olvashatnak az először tavaly tavasszal meghirdetett tortakészítő versenyről, annak hátteréről, az aktuális hírekről, fejleményekről. Az alpolgármester ennek kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy a győztes Bánhidai diótorta októbertől kapható a békési cukrászdákban szelet vagy egész torta formájában – olvasható a beol.hu oldalon.

A tortákról tavaly döntött először a zsűri, melynek tagjai közt volt: Nagy Lajos, Juhász Zoltán és Mucsiné Fodor Hajnalka. Fotók: Imre György / beol.hu

– Az ínyencségből befolyt bevétel egy része jótékony célokat szolgál, hiszen minden eladott Békés Tortája szelet árából 50 forintot kap az „Esély” Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület – tette hozzá az alpolgármester. Aki vásárol a tortából, nyereménykártyát kap, amivel regisztrálhat a játékra, amelyen egy 100 ezer forintos utazási utalványt lehet nyerni. Eddig több mint 2000 szelet fogyott Békés Tortájából, és több mint félezren már regisztráltak is a nyereményjátékra. Érdekes és nagyon jó hír, hogy nemcsak a városból és a környékéről, hanem az ország távolabbi tájairól, például Pécsről vagy Budapestről is regisztráltak.

Mint arról korábban beszámolt a hírportál, a Bánhidai diótorta fantázianevű alkotás nyerte az első ízben megtartott Békés Tortája elnevezésű tortakészítő versenyt tavaly augusztusban. A megmérettetésre beérkezett tizenhárom finomságot a békési városházán értékelte Mucsiné Fodor Hajnalka ötletgazda-cukrászmester, valamint Juhász Zoltán, Lagzi János, Nagy Lajos és Sipaki István cukrászmesterek alkotta zsűri. Ezt követően kezdődött ez az említett akció és indult el a honlap. A versenyt minden évben megtartják majd.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy Deák Ferenc ritkán fogadott el ebédmeghívásokat, azonban volt egy fogás, amelynél hajlandó volt mégis kivételt tenni. A haza bölcsének kedvence – a Deák-kuglóf története.