időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Befejeződött a szolnoki Móra park felújításának második üteme

Forrás: Országszerte
2021.04.01. 14:50
borítókép

A fejlesztés harmadik ütemében folytatódik a park felújítása egészen az Ady Endre útig.

Megnyitotta kapuit a Móra parkban található játszótér, amit a közelmúltban teljeskörűen felújítottak. A környéken élő gyermekes családok már nagyon várták, hogy birtokba vehessék az új játékokat. Az újjászületett Móra parkot Szalay Ferenc polgármester, Györfi Mihály alpolgármester – aki egyben a terület önkormányzati képviselője is – és Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. igazgatója adta át csütörtökön.

– Ebben a városrészben az elmúlt időszakban sok fejlesztés történt, hiszen felújították a Móra Ferenc úti bölcsődét, a régi főiskola helyén pedig kormányablakot alakítottak ki – mondta Szalay Ferenc.

– Most pedig befejeződött, egy városrehabilitációs program részeként, a Móra park felújításának második üteme. Ebben a városrészben nem kevés kisgyermekes család él, ezért olyan környezetet alakítottunk ki, ami biztonságosabb és békésebb.

A fejlesztés harmadik ütemében azonban folytatódik a Móra park felújítása, egészen az Ady Endre útig

– tette hozzá a városvezető.

Átadták a szolnoki Móra park játszóterét
Fotó: Csabai István/Szoljon.hu

A 3800 négyzetméteres parkban közel két tonna fűmagot szórtak ki, és öntözőrendszereket is kialakítottak, így új füves területekkel, fákkal és bokrokkal egy nagyon szép környezet várja az ide látogatókat.

A megújult játszótéren pedig a hinták környékét olyan ütéscsillapító anyaggal sikerült beborítani, amire a szülők már régóta vártak. A játszótér melletti ivókút is megújult, a közeljövőben pedig még több padot helyeznek ki a parkba.

A teljes, eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Elkészült az új főtér Tiszafüreden

Új főtér várja a látogatókat Tiszafüred belvárosában, véget ért a kivitelezés, megtörtént a műszaki átadás. A projekt keretében egy játszóparkot is építettek a Városligetben. Új térkövezett főtér épült a régi vásárcsarnok helyén, padokat, biciklitárolókat és hulladéktárolókat, dézsás növényeket helyeztek ki, valamint elbontották a római katolikus templom melletti régi kerítést. Azonban az új főtér leglátványosabb részét az impozáns, fény- és hangjátékkal is felszerelt szökőkútrendszer jelenti, melynek a napokban volt a próbaüzeme.