Díjjal ismerték el a lepárló fejlesztését Miskolcon

A díjnyertes berendezés a miskolci cég fejlődésének és évtizedes szakmai tapasztalatának a kiteljesedése.

null

Számos szabadalommal védett, számítógéppel vezérelt lepárló berendezésének kifejlesztéséért a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2020. évi Innovációs Díját nyerte el a miskolci Hagyó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – derül ki a cikkből.

Az élelmiszeripari berendezések és innovatív technológiák fejlesztésével, gyártásával és felszerelésével foglalkozó, magyar tulajdonú kisvállalkozás 1999-ben alakult. A főleg borászati, gyümölcsfeldolgozási és lepárlási területeken tevékenykedő társaság innovatív, automatizált erjesztési technológiák kifejlesztésével alapozta meg ismertségét az elmúlt években. Magyarországon piacvezetők, de termékeikkel a környező országokon kívül Amerikában, Indiában és Angliában is jelen vannak. Berendezéseik és lepárlórendszereik a termelőüzemeken kívül megtalálhatóak közép- és felsőfokú szakoktatási intézményekben, illetve a kutatóintézetekben is.

Két évtized tudása egy díjazott berendezésben. Fotó: ÉM/boon.hu

A társaság megalakulása óta folyamatosan fejleszti termékkínálatát, jelentős anyagi és humán erőráfordítással keresi a lehetőségeket új technológiák és berendezések megalkotására. Sikerült olyan forradalmian új technikai megoldásokat találniuk, amelyekre több mint tíz szabadalmat jelentettek be.

Mint megtudtuk: a most innovációs díjjal elismert, aromaprofilra kifejlesztett és számítógép vezérelte lepárlókészüléket az Irinyi Terv iparstratégiai támogatási programban elnyert támogatás keretében fejlesztették ki. A HAGYÓ Universal egy olyan világszínvonalú, egyedülálló berendezés, amely lehetőséget biztosít bármely nemzet párlatának tökéletes minőségű megalkotására. A fejlesztés során alapvető cél volt egy olyan lepárlási technológia kialakítása, amely akár gabona-, akár gyümölcsalapanyagból képes mind aromákban gazdag, mind pedig aromákban szegény, de alkoholban dús, prémiumminőségű párlat előállítására. A rendszer olyan finombeállítási lehetőségekkel van ellátva, amelyeknek köszönhetően ugyanabból az alapanyagból a termékkategórián belül maradva akár teljesen más tulajdonságokkal rendelkező párlatot lehet előállítani. A végtermékvariánsok száma gyakorlatilag végtelen, számának csak a főzőmester fantáziája szab határt.

A társaság vezetése fontosnak tartotta kiemelni: díjnyertes lepárlóberendezésük nem egyetlen projekt eredménye, hanem a cég fejlődésének és szakmai tapasztalatának a kiteljesedése, amelyben sokévnyi munkából szerzett tudás ötvöződik a kutatási eredményeikkel.

A lepárló gyártásával foglalkozó cég elismeréséről szóló eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Korábbi cikkünkben Farkas Teréz Éva kutyakozmetikust mutattuk be, aki 14 éve várja a szépülni vágyó kis kedvenceket. Odaadással végzi munkáját a szolnoki kutyakozmetikus.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.