időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Egyre több az erdő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Forrás: Országszerte
2021.04.18. 09:49
borítókép

Tavasszal több mint 13 hektár tölgyes telepítésével járul hozzá az erdőségek növeléséhez az Északerdő.

Tovább nő az erdőterületek nagysága Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, tavasszal több mint 13 hektár elegyes kocsánytalan tölgyes telepítésével járul hozzá az erdőségek növeléséhez az Északerdő Zrt., az Agrárminisztérium által meghirdetett országfásítási program keretében – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál, a BOON.hu cikkében.

A tájékoztatás szerint tavaly és tavalyelőtt közel 15-15 hektár erdőt telepítettek a társaság munkatársai: 2020-ban 4,6 hektáron őshonos hazai nyarast, 10 hektáron hungarikumként számon tartott akácot ültettek, 2019-ben pedig csaknem 4 hektáron cserest és hazai nyarast, 10,7 hektáron pedig akácot telepítettek.

Mint írták: másfél évvel ezelőtt az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás alkalmából egyhektáros gyertyános-tölgyes emlékerdőt is ültetett az Északerdő Zrt. a Bekénypusztai Látogatóközpont és Ökoház környezetében.

Az erdőtelepítések során mintegy 4100 kilogramm kocsánytalan tölgy makkot, 67 ezer őshonos-, valamint 83 ezer akác csemetét ültettek el.

Különleges ajándékot kaptak a Bükki Nemzeti Park munkatársai

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának egyik támogatója három vadkamerát ajándékozott az igazgatóság munkatársainak.

A támogató az alábbi sorokat címezte a Bükki Nemzeti Park igazgatóságának (BNPI-nak):

„Társaságunk tagjai támogatni kívánják a természetvédelmi őrök terepen végzett munkáját, ezért a Kelet-bükki Tájegység részére, a munkájuk végzéséhez, három darab vadkamerát szeretnénk tisztelettel felajánlani.”

– Köszönjük! Idejét sem tudjuk már, mikor ért bennünket ekkora megtiszteltetés. A kamerák pedig legnagyobb örömünkre, mintha csak a húsvéti nyuszi hozta volna őket, április elejére rendben meg is érkeztek. Ígérjük, sokat lesznek használatban. Őriznek, megfigyelnek és üzenetet továbbítanak majd ott, ahol kell, vagy egyszerűen csak páratlan felvételeikkel fognak megörvendeztetni minden természetkedvelő embert. Nagy szükség van rájuk, mert kameráinkat rendszeresen érik atrocitások. Gyakoriak a rongálások és a lopások, így számuk egyre fogyatkozik – írja a BNPI.