időjárás 23°C Róbert 2023. június 7.
logo

Rekordot döntöttek a Kaposhomokra költöző pandák + videó

Forrás: Országszerte
2021.04.23. 20:13
borítókép

Rákóczi Dóra 3800 pandás tárgyat tartalmazó kollekciója hamarosan egy kaposhomoki állandó tárlaton lesz látható.

Pandamacik Swarovsky kristályból, herendi porcelánból, műanyagból, plüssből, vászonból, papírból, gumiból, fából… Pandás kulcstartók, poharak, ékszerek, hűtőmágnesek szerteszét, mindez 33 év gyűjteménye.

– Összesen 3800 különféle pandás tárgyam van – mutatott körbe Rákóczi Dóra a pandáknak fenntartott szobában kaposvári otthonában.

A helyiségben nemhogy a csillárról, még a plafonról is lógtak a fekete-fehér kedvencek. – A rekordállításban csupán a plüssök szerepeltek a legnagyobb meglepetésemre. Arra számítottam, mindent belevesznek majd. Így is négy óra leforgása alatt 1078 darabot számoltak össze, és még nyolcvan pandafejet – mondta a gyűjtő, aki elkeseredett, hogy nem érte el az 1080-as maciszámot.

Hosszú ideje gyűlnek a pandák
Fotó: sonline.hu

– Anyukám mondta, hogy akkor nyissam ki a szekrényt, mert ott van a születésnapomra szánt ajándékom. Így lett 1083 a rekordban szereplő pandám. A számolás tulajdonképpen kétszer történt meg, mert észrevettük, hogy korábban elcsúsztunk a számokkal. Így először mi, aztán a hitelesítő is megszámolta őket – elevenítette fel a pandarajongó. – Nem is gondoltuk, hogy milyen fárasztó feladatnak álltunk neki. Amikor már azt gondoltuk, végeztünk, újabb és újabb pandák jöttek – mondta Dóra, akinek a két hétig tartó számolás nem vette el a kedvét, továbbra is gyűjti a kedvenc állatának figuráit.

A fiatal nő féléves korában, édesapjától kapta az első ölelni való pandáját. – Anyukám nem erőltette sosem a rózsaszín ruhadarabokat nálam, így meglepődött, amikor ötévesen rózsaszín pizsamáért könyörögtem; persze, pandás volt – mesélte Dóra.

A lakásban a vitrinajtó mögött csecsebecsékkel teli ékszeresdobozból egy gyűrűt húzott az ujjára, természetesen pandást. – Sokáig csak vadonatúj példányokat vettünk, de öt éve már használtakat is felkutatunk az internetről. Egy új panda áráért akár tíz használthoz jutok így – mondta a rekorder, aki úgy sejti, a világban is övé a legnagyobb pandagyűjtemény.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.