időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

A Vérlovagok javára szerveznek gyűjtést a kalocsai motorosok

Forrás: Országszerte
2021.05.15. 09:44
borítókép

Most már biztosan megtartja soron következő Motoros Vezetéstechnikai és családi napját a Blue Knights LE MC kalocsai csoportja.

Az enyhülni látszó járványhelyzetben is óvintézkedésekkel, de most már biztosan megtartja soron következő, hatodik Motoros Vezetéstechnikai és családi napját a Blue Knights LE MC kalocsai csoportja. Az eseményen a Vérlovagok munkáját támogatják majd helyszíni gyűjtéssel.

A rendvédelmi motorosokat tömörítő nemzetközi szervezet legaktívabb magyar egyesülete, a Blue Knights LE MC kalocsai csoportja ezúttal jótékonykodással is ötvözi a rendezvényt: az Országos Vérellátó Szolgálat sürgősségi szállításait végző Vérlovagokat támogatják, helyszíni gyűjtéssel. Utóbbi csapattal egy véradó busz is érkezik a június 19-re kitűzött családi napra, amelyet a Foktő-Kalocsa-Uszód Repülőtéren, a Kalo-Ringen rendeznek – olvasható a Bács-Kiskun megyei hírportál, a Baon.hu oldal cikkében.

– Ezúttal is a biztonságos közlekedésre hívjuk fel a figyelmet: a kiérkező motorosok és autósok trénerekkel gyakorolhatnak különböző szituációkat. Az újraélesztést és a baleset utáni segítségnyújtást szintén lehet majd tanulni, az Életmentők Kalocsai Mentőalapítvány segítségével – mondta Eperjesi György.

A kalocsai motoros egyesület elnöke hangsúlyozta: bár a belépés – mint mindig – ingyenes lesz, nagy örömmel fogadnak el adományokat a Vérlovagok számára.

A leggyorsabb közúti vérszállítást végző csapatot igazán nagyra becsülik, hiszen sürgős műtéti beavatkozás esetén például 15 perc alatt képesek eljuttatni a vérszállítmányt egy fővárosi helyszínről a Fejér megyei kórházba.

A jelenleg öt speciálisan átalakított járművel rendelkező Blood Bikes Hungary éppen terjeszkedni próbál: a budapesti és a székesfehérvári központ után Debrecenben is szeretné megvetni a lábát – ennek az új telephelynek a létrehozásához járulnak hozzá a Kalocsai Kék Lovagok. Az adományozásnak több módja is lesz a helyszínen, egyrészt készpénzben, másrészt árverésre bocsátott tárgyak vásárlásával lehet segíteni.

A június 19-i vezetéstechnikai nap reggel kilenckor, gépjárműszenteléssel kezdődik, a „motoros pappal”, Geszler Péter atyával. A gyerekeknek fajátékparkkal, gokarttal, arcfestéssel, lufihajtogatással, csillámtetoválással, sétamotorozással, szimulátorral készülnek, míg a felnőttek részt vehetnek az akadálypályákkal tarkított, helyi nevezetességek mentén haladó „Csak okosan” teljesítménytúrán. Szintén őket célozza meg a helyszínen rögtönzött KRESZ-vizsga, amivel arra szeretnék felhívni a családi sofőrök figyelmét, hogy mennyit koptak az ismereteik azóta, hogy megszerezték a jogosítványt.

Az egész napos kísérőprogramok között a Wolf Racing Team raliautó-bemutatója, off-road-kiállítás, motorfelszerelések vására, MVM Paks II. interaktív sátor, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 8. Hadkiegészítő és Toborzó Irodájának toborzása, véradás és elsősegély-oktatás szerepel. A programra – amennyiben addigra a határok is karanténintézkedések nélkül átléphetők lesznek – román és szerb kék lovagok érkezését szintén várják.

A szervezők kérik, hogy a rendezvény időpontjában érvényes járványügyi, például maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozó előírásokat minden látogató maradéktalanul tartsa be. Ők maguk kézfertőtlenítő pontokkal járulnak hozzá a biztonságosabb kikapcsolódáshoz. Eperjesi György megjegyezte: a részvételre és a programra vonatkozó információk nagyrészt véglegesek, de további részletekért, esetleges meglepetésprogramokért érdemes csatlakozni a VI. Motoros vezetéstechnikai és családi nap Facebook-eseményhez.

Júniusban tartja meg a Motoros Vezetéstechnikai és családi napot a Blue Knights LE MC kalocsai csoportja.
Fotó: GÁBOR JÁNOS/BAON