időjárás 7°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Családbarát bölcsődét építenek Méhkeréken

Forrás: Országszerte
2021.05.19. 18:25
borítókép

Tizennégy gyermek fogadására alkalmas bölcsődét alakítanak ki 110 millió forintból.

Szerdán írták alá a kivitelezővel a szerződést és adták át a munkaterületet, illetve ünnepélyes keretek között elhelyezték az időkapszulát és letették a beruházás alapkövét.

Tát Margit polgármester elmondta,

igyekeznek a fiataloknak és a családoknak olyan minőségű szolgáltatásokat biztosítani Méhkeréken, mint egy városban.

Támogatást adnak az újszülötteknek, segítik az első lakás megvásárlását. Fontos mérföldkőnek nevezte a bölcsődét, ahol a kicsiket – a nemzetiségi identitástudatokat szintén erősítve – készíthetik fel az óvodára.

Tát Margit, a kivitelező képviseletében Gyarmat Attila(jobb oldalt), dr. Kovács József (balról) és Zalai Mihály helyezte el az időkapszulát
Fotó: Lehoczky Péter/beol.hu

Az óvoda eddig kihasználatlan épületrészében két mini bölcsődét alakítanak ki, amely így összesen 14 kicsi fogadására lesz alkalmas. Megjegyezte, évente a településen 15-16 gyermek születik. A beruházás során két 33 négyzetméteres foglalkoztatószobát, átadókat és öltöztetőket, mosdatókat és fürdetőket, több helyiséget alakítanak ki, és az épületrészt korszerűsítik is. Elmondta: a kivitelező 75 napot kapott a munkálatok elvégzésére, így a tervek szerint szeptember elején nyithat a bölcsőde.

– Békés megye 2-2,5-szer több fejlesztési forráshoz jutott a TOP-ban, mint a fejlettebb nyugat-magyarországi megyék

– mondta Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke, hozzátéve: a térségbe több mint 70 milliárd forint támogatás érkezett a TOP révén az elmúlt években. Kiemelte: Békés megye akkor lesz erős, ha a hátrányos helyzetű térségeket, így a sarkadi járást szintén erősítik. Hangsúlyozta: a jövőbe fektet az, aki a gyermekeket nevelő-oktató intézményeket fejleszti. Az elmúlt években 8 milliárd forintot költöttek több településen az óvodákra és a bölcsődékre.

Az eredeti cikk ITT érhető el.