A koronavírus-járvány és a hűvösebb, tavaszias idő sem tudta megállítani a fagyiszezon kezdetét. Egyre több fagylaltozó kínálja az ízletesebbnél ízletesebb nyalnivalókat – olvasható a Heves megyei hírportálon, a heol.hu-n.
A koronavírus-járvány és a hűvösebb, tavaszias idő sem tudta megállítani a fagyiszezon kezdetét. Egyre több fagylaltozó kínálja az ízletesebbnél ízletesebb nyalnivalókat – olvasható a Heves megyei hírportálon, a heol.hu-n.
A koronavírus-járvány miatt hozott szabályok megnehezítették a fagylaltkedvelők és a cukrászdák életét is, hiszen sokáig gondban voltak azok, akik fogyasztották volna az édességet, mivel maszkban kell lenni a közterületeken. Az enyhítéseknek köszönhetően azonban a vásárlók és eladók is előnyösebb helyzetbe kerültek, teraszokon, és a belső helységekben már bátran lehet kóstolgatni a választott ízt.
Az időjárás ugyan még mindig nem a legjobb, de a fagyit áruló üzletek többsége már március vége óta kínálja portékáját. A pandémia cukrászdák forgalmára is kihatott, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy új ötletekkel és ízekkel készüljenek a vásárlóknak, akiknek van miből válogatniuk.
Detkovics Edit, a Sárvári Cukrászda ügyvezető tulajdonosa elmondta, hogy a pandémia és a hűvösebb idő miatt március 27-én kezdték a fagylaltok árusítását. Az esős időjárás nem kedvezett a forgalomnak, de a terasz megnyitása napsütéses idővel kombinálva megtette a hatását. A kínálatról megtudtuk, hogy több mint százféle ízben készítenek fagylaltokat, és egyszerre 12–18-félét árulnak. A sláger nyalnivalók mindennap készülnek, úgymint a vanília, a csokoládé, a citrom és puncs.
– A legtöbb a dédnagyapánk hagyományos receptje alapján készülő karamellfagylaltunkból fogy, és az étcsokoládéért is eljönnek akár messzebbről is – árulta el. Hozzátette, keresettek a cukormentes fagyik is, a nagy melegben pedig a tejmentes, hűsítő gyümölcsfagylaltok fogynak legjobban.
– A tavalyi szezon szenzációját a Ruby csokit most is próbálják népszerűsíteni, valamint a gyerekeknek szánt szivárványos és kék fagyikkal is találkoztunk a bemutatókon. Mi nem követjük ezeket a trendeket. Inkább olyan ízeket szeretnénk újdonságként kipróbálni, ami természetes és finom, nem csak trendi. A sós ízek is népszerűek idén is. Az egyik idei újdonságunk a pekándió gránátalmával – fogalmazott.
Mivel az alapanyagok ára folyamatosan emelkedik, a gombócárak is növekedtek tavalyhoz képest. Most 350 forint az 5–5,5 dekás, 250 forint a 3–3,5 dekás gömb.
Kínálatunkban gondolnak az ételérzékenységgel küzdőkre is, megtalálhatóak a mentes termékek, az eladó szívesen ad felvilágosítást, és ezenkívül gluténmentes tölcsérben is kérhető a fagylalt.
A Marján Cukrászda egy kicsit hamarabb kezdte meg az árusítást, ott már március 15-től lehetett vásárolni a gombócokat. Napi 24 ízt kínálnak, és – mint kiderült – idén meglepetéssel is készülnek. – Ez most a triász fagylalt lesz. De még nem dobtuk be, mert még várunk egy kicsit – fogalmazott Marján Sándor tulajdonos. Hozzátette, náluk a trend a hagyományos fagylaltkészítés, a mindig frissült ízválaszték, a legkedveltebbek pedig a vanília, pisztácia, mangó, citrom, karamell. Itt is emelkedtek az árak a tavalyihoz képest, jelenleg háromszáz forintért lehet egy gombócot vásárolni. A diétázókra is gondolnak, kínálnak mentes fagyikat és gluténmentes tölcsérben is lehet kérni.
A hatvani Pillangó Cukrászdában a húsvéti hétvégétől lehet válogatni az ízek között. Kisszöllősi-Szánthó Nikoletta üzletvezető elmondta, náluk is nagyon érezhető volt a koronavírus-járvány hatása. A vevők egy nap 18 íz közül választhatnak, de nagyjából ötven különböző ízesítésű kézműves fagylalt van a kínálatukban. A tavalyihoz képest 10 forinttal drágult egy gombóc, így jelenleg 300 forintot kérnek egyért. Lehet kapni glutén-, laktóz- és mindenmentes fagyit is, mindezt gluténmentes mentes tölcsérben is kérhetik a vásárlók.
Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.