időjárás 21°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Édesanyákról és gyermekeikről szólt a vasárnapi szentmise Szegeden

Forrás: Országszerte
2021.05.02. 19:49
borítókép

Az édesanyák és nagymamák számára ajánlotta fel a vasárnapi szentmisét Benyik György, a szegedi Tátra téri Szent Gellért templom plébánosa.

– Az édesanyák számára a legfontosabb szóban, érzelemben és gesztusokban megőrizni a kapcsolatot a gyermekkel úgy, mint a születést megelőző kilenc hónapban. Ahogy nő a gyermek, lekopik a szóról az édes, marad az anya, a kamasz azt mondja, ősöm, de a legnagyobb tragédia, amikor nem mond semmit – kezdte a vasárnapi szentmisét Benyik György, a Tátra téri Szent Gellért templom plébánosa.

Nem csökkent a babakocsi-forgalom

– Bevallom őszintén, azért nagy öröm a mai nap számomra, mert úgy látom, a járvány miatt megszakadt kapcsolat kezd helyreállni. Az is nagy öröm, hogy nem csökkent egyházközségünkben a babakocsi-forgalom és sokan vannak, akik miután életet adtak, újra itt vannak – folytatta gondolatait a plébános, majd szólt a gyülekezetet egyik tagjáról, egy családról, ahol a közelmúltban született meg a tizedik gyermek.

Énekkel, verssel köszöntötték a gyerekek édesanyjukat a vasárnapi szentmisét követően a Tátra téri Szent Gellért templomban
Fotó: Frank Yvette / DELMAGYAR.HU – MEDIAWORKS

Szerető kapcsolat

– Annak is örülök, amikor ebben a templomban a kicsik elkezdenek randalírozni, nem a liturgia kereteinek megfelelően viselkedni, akkor a nagymamák úgy kezelik őket, mint a saját unokájukat

– fogalmazott a plébános, majd azt mondta, egy édesanya azon munkálkodik, hogy a szerető kapcsolat, ami elindította az életet, meg ne szakadjon, ilyen az Isten iránti kapcsolatunk is, de érzéseinket nem mindig tudjuk megfelelően kifejezni.

– Ha az ember mindig olyan őszintén ki tudná fejezni a szeretetét, mint egy kutya, akkor jobb hely lenne a világunk – mondta.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.