időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Kutyafuttatókat is eladna Pécsett a baloldali önkormányzat

Forrás: Országszerte
2021.05.09. 11:14
borítókép

Nyolcvanegy különböző méretű ingatlant küldene licitre az MSZP–DK–Jobbik–Momentum vezette pécsi önkormányzat.

Nyolcvanegy különböző méretű ingatlant küldene licitre az MSZP–DK–Jobbik–Momentum vezette pécsi önkormányzat, amelyeket néhány hónapon belül el is adnának. A baloldal úgy árulja ezeket, hogy például a vidámpark esetében Péterffy Attila, Pécs polgármestere néhány hete még a városinfón fejlesztési célokról beszélt, de korábban a volt Bóbita Bábszínház esetében is nagyszabású terveket emlegetettek, ezekről azonban a történtek után letettek, vagy pedig nem is gondolták teljesen komolyan.

A listára pedig olyan tételek is felkerültek, amelyeket most is aktívan használnak a pécsiek közösségi célokra: ilyen a Szaturnusz utcai kutyafuttató, ami 36 ezer 500 négyzetméteres terület, így ezt 1000 négyzetméteres telkekre felparcellázva 36 ingatlant is fel lehetne húzni rá. A másik a Littke József utcánál található, szintén kutyafuttatóként is funkcionáló zöldterület a panelházak között, ez mintegy 27 ezer négyzetméteres.

Hári József (Fidesz) – aki hamarosan ismét közgyűlési tag lesz – korábbi kertvárosi képviselő elmondta, hogy az ilyen kutyafuttatók létrehozása mindig is alulról jövő kezdeményezés volt, a lakossággal, a képviselőkkel és a városüzemeltetési céggel összefogva hozták létre ezeket, ezért komoly összetartó erejük is van az adott közösségben. Sok-sok munkát tettek bele a helyiek, van, ahol az kutyatartók szereztek eszközöket az ebeknek, másutt pedig külön a kisebb testű és a nagyobb testű kutyáknak hoztak létre futtatót – mondta.

A kutyafuttatókat sem kíméli a baloldali önkormányzat
Fotó: Laufer László/bama.hu

Mindenesetre a málomiak internetes közösségi csoportjában a momentumos helyi képviselő még reklámot is csinált az eladásnak: feltette az oldalra a területén lévő értékesítendő ingatlanokat – köztük a málomi kutyafuttatót –, amikor azonban a helyiek kérdőre vonták, hogy a kutyafuttatót is eladják-e, a momentumos már a baloldali alpolgármesterre hivatkozva azt írta, ha így lesz, akkor is szerintük az csak rekreációs célokat szolgálhat.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Kővári János: Pécs tulajdonában kell tartani a Vidámparkot

– Nemrég a Mandulás kempingbe tervezett lakópark ügyében szólaltunk fel, most pedig a volt Vidámpark eladása miatt – mondta Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője a mecsekoldali terület előtt tartott sajtótájékoztatón, amit azért rendeztek, mert a baloldali városvezetés a 81 eladásra szánt ingatlan között szerepeltette az egykori Vidámparkot is.

A cikk ITT olvasható tovább.