időjárás 11°C Zalán 2023. március 30.
logo

Ismét megnyitotta kapuit a termelői piac Martonvásáron

Forrás: Országszerte
2021.06.06. 18:18
borítókép

Minden szerdán és szombaton 7 és 13 óra között áll a vásárlók szolgálatára.

Szabó Tibor polgármester kedves szavakkal köszönti a termelői piac árusokat, és az újranyitást kicsit emlékezetesebbé téve, mindannyiuknak névre szólóan egy bekeretezett emléklapot nyújt át.

A többiek között Kratancsik Lászlónak (méz), Récsei Erzsébetnek (édesburgonya palánta), Lendvai Tamásnak (füstölt áru), Gál Rúbennek (tojás), Kárász Tamásnénak (almaszirom) és Nagy Róbert Lászlónak (sajt). De a dunaújvárosi kürtőskalácsosoknak is – Horváth Imréék meg kistermelői cseresznyelekvárral kínálják az elöljárót.

Megnyílt a termelői piac Martonvásáron
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Ahol termelői piacok működnek, ott egyre nő a tudatos vásárlók tábora – szögezi le Szabó Tibor. – Nem tétlenkedtünk pauza idején, az új piacteret a vidékfejlesztési program pályázata nyomán hoztuk létre, újítottuk fel. A tér többfunkciós, helyi termékeket vásárolnak a népek, beszélgetnek egymással, egyfajta fórum is mindez.

Havonta egy alkalommal vásártérré kiáltják ki majd a piacot, kézművesek, iparművészek hozzák el portékáikat, s kulturális programokat is szerveznek. A kulcsszavak: térségfejlesztés, gazdaságfejlesztés és közösségfejlesztés!

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Közel kétszáz éves üzenetet rejtett a túrkevei templom régi tornya

Leemelték, és elbontották a régi süveget, s már készül az új a túrkevei református templomra. Az épület felújítása során egy időkapszulát is találtak, melyből számos „titokra” fény derült – írja a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál, a szoljon.hu.

– A felújítás nagyon fontos, hiszen meglehetősen rossz állapotban volt már a templom tornya és süvege. A munka elkezdődött, a régi süveget leemelték, a faszerkezetet és a vörösréz borítást elbontották, közben már készítik a szakemberek az új darabokat – foglalta össze Kereszti Roland. A református templom lelkésze kiemelte, kiváló szakemberek dolgoznak a részleteken. A felújítás 250 millió forintos kormányzati támogatás segítségével valósulhat meg.

Tovább...