Tönkölyből és alakorból sütnek kenyereket a szegedi pékségben

Új péksüteményeik garantáltan E-mentesek és nagyon finomak.

null

Kétféle, százéves múlttal rendelkező ősgabonás kenyeret is kínál a Varga Pékség ásotthalmi üzeme: a tönkölyből és alakorból készült, kézműves termékeket könnyű lesz felismerni, hiszen kizárólag 75 dekagrammos kiszerelésben kaphatóak.

Új péksüteményeik garantáltan E-mentesek és nagyon finomak!

A pitefélékhez, croissantokhoz házi készítésű tölteléket, saját főzésű lekvárt, röszkei üzemből szállított túrót, szezonális gyümölcsöket és vajat használnak fel. Valamennyi ásotthalmi kenyerük élesztő nélküli kovászolt technológiával készül, méghozzá a természettel harmonizálva. A kelési időt nem gyorsítják fel, hanem a dagasztás után 30–35 órát pihentetik a tésztát. Az ásotthalmi pékség kézműves jellegét ez adja.

A Varga Pékség új termékei
Fotó: Török János / DELMAGYAR.HU – MEDIAWORKS

Persze a kiváló ízvilághoz és az igazán egészséges, só, víz és liszt hozzáadásával készült kenyérhez a legfontosabb a minőségi alapanyag. Saját, csúcstechnológiás mórahalmi malmukban kiváló minőségű gabonából teljes kiőrlésű lisztet állítanak elő. Szobahőmérsékleten őrölnek, így a liszt nem melegszik fel, nem is öregszik meg, és a hasznos baktériumok is maximálisan megmaradnak. A mag teljes részét tartalmazó liszt a benne maradt ásványi anyagok és vitaminok miatt tápértékben gazdag, egészséges és kiváló ízvilágot nyer. Fehér kenyerük kivételével valamennyi termékükbe kerül ebből a lisztből, még a szendvicseik is ebből készülnek.

A mórahalmi pékség élesztős, kovászolt termékei változatlanul elérhetőek.

A családi vállalkozás egyik régi specialitása a hagyományos kovászolt technológiával készült tanyasi rozskenyér, de az erdélyi vert kenyér, a tatai rozsos cipó is roppant népszerű. Jó pár termékük megfelel a kézműves kategóriának: csak dagasztáshoz használnak gépet, a formázás kézzel történik – hangsúlyozza Varga Ferenc, a Varga pékség cégvezetője.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.