időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Összefogással itatják a fákat a békéscsabaiak + videó

Forrás: Országszerte
2021.07.29. 23:05
borítókép

Nem csak ültetni, gondozni is kell a város fáit, erre hívták fel a figyelmet a Hatvanezer Fa Egyesület tagjai.

Nem csak ültetni, gondozni is kell a város fáit, erre hívták fel a figyelmet korábban a Hatvanezer Fa Egyesület tagjai, akik immár három hete naponta itatják Békéscsaba facsemetéit. A közel húszfős csapat alig két óra alatt több száz növényt öntözött meg a CsabaParkban – írja a Békés megyei hírportál, a beol.hu.

– Engem ez éltet, hogy segíthetek, na és persze az unokáim – mondta mosolyogva a nyolcvanéves egykori pedagógus, aki minden kérdésre örömmel válaszolt.

Mint mondta, három hete, legalább háromnaponta locsolja többedmagával a Gyulai út közelében ültetett nyolcvan facsemetét. – Ha azt akarjuk, hogy fák legyenek a kis csemetékből, valakinek öntöznie kell őket. Sajnos, ebben a hőségben már csak 30 növény az, ami biztosan életben maradt, de a többi is megérdemli a vizet, hátha bennük is van még élet ­– fűzte hozzá Magdi néni, mialatt szorgosan hordta a vizet a közeli bányatóból.

A közel húszfős csapat alig két óra alatt több száz növényt öntözött meg a CsabaParkban
Fotó: Imre György/beol.hu

A facsemetéket megviseli a hőség, jó, ha 30 életben marad a 80-ból.

– Mindenki úgy segít, ahogy tud. Turbucz László például slagon vezeti ki a kútjából az utcára a vizet a csapatnak, és ezzel rengeteg időt megtakarít nekünk. Minden így jön össze, emberről emberre. Önjáró, önszerveződő módon, nagy szívvel és hatalmas felelősségérzettel locsol a város apraja-nagyja. Lassan mindenkinek beáll egy „örökbe fogadott” területe. A sokat hangoztatott és eddig szinte csak a tévében látott civil felelősség kivirágzott és működik itt, Békéscsabán – osztotta meg velünk tapasztalatait az egyesület elnöke.

Végül az aktív locsolóknak köszönhetően alig két óra alatt a CsabaPark összes facsemetéje megkapta a szükséges vízadagját.

– A fák köszönik, hogy itt voltatok. Ilyen emberekkel biztosan túlélik ezt a forró nyarat – köszönte meg a csapat kitartó munkáját Ulbert Zoltán.

Ezzel még messze nem ért véget a feladatok sora, következő nap új terület várt a tagokra. – A Szabó Pál téren folytatjuk a munkát, ahol ezúttal Tardis, a patás segítőnk is csatlakozik majd a csapathoz.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

A Bényei házaspár mesébe illő birodalmat teremtett Békésen

Egy korábbi szántóföldön hozta létre nyolchektáros dió-, illetve gyümölcsfákból álló különleges ökogazdaságát a Bényei házaspár évekkel ezelőtt Békés határában. A Diós-tanyán emellett a falusi turizmus számára szálláshelyeket is kialakítottak, ahová a csend, a nyugalom és a különleges környezet miatt hazánk számos tájáról és külföldről is sokan érkeznek pihenni.

Tovább...