A panyolai szilvás étel is bekerült a megyei értéktárba

Példamutató az a munka, amelyet Panyola térségében végeznek az értékek megőrzésében.

null

Példamutató az a munka, amelyet Panyola térségében végeznek az értékek megőrzésében

– mondta Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság elnöke.

– Minden környékbeli településnek megvan a maga kincsestára. Ennek is köszönhetően tudjuk tovább népszerűsíteni a megyei értéktárunkat. Ezt nem is lehet munkának mondani, mert ez egy küldetés, amit csak szeretettel, lelkesedéssel és kitartással lehet végezni. A múlt heti ülésünkön döntöttünk úgy, hogy Panyola két javaslata is kerüljön be a megyei értéktárba. A panyolai szilvás étel egy nagyon különleges ízvilágú, aszalt szilvából készült gyümölcsleves. Aki egyszer kóstolta, soha nem fogja elfeledni.

Muhari Zoltán, dr. Tilki Attila és Baracsi Endre méltatták a megyei értéktárba bekerült néphagyományt és a hamarosan kezdődő PanyolaFesztet
Fotó: Jernei Gábor/szon.hu

– A panyolai farsangolás pedig egy olyan néphagyomány, amelyet szerencsésen újjáélesztett a település, és amelynek méltó helye van megyénk különleges értékei között. A mostani három elemmel 142-re bővült a megyei értéktár elemeinek a száma. Ez soknak tűnhet, de szeretnénk a listát még tovább bővíteni, ami akár a kétszeresére is nőhet.

Baracsi Endre még hozzátette, hamarosan a megyei értéktár elemeit fizikálisan is megjeleníthetik.

A Sóstói Múzeumfalunak van egy pályázata, amelynek keretében a megyei értéktár elemeiből interaktív kiállítás nyílik majd Nyíregyházán

– fogalmazott a megyei értéktárbizottság elnöke.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.