Tíz csapat tíz malacot sütött meg szombaton a kilencedik malacfesztiválon. És mielőtt azt gondolná az ember, hogy malac – malac, nem egészen ez a helyzet. Igaz ugyan, hogy mindenhol fergeteges volt a hangulat, minden csapat hajnali ötkor kezdett, ugyanakkorra kapott malacot, amelyek mind ugyanabban a pácban érlelődtek egy hétig, és mindenki akácból rakta a parazsat is, innentől fogva azonban ahány ház, annyi szokás.
Szigetvári Imréék a sörrel például csínján bántak, legalábbis azzal, ami a malac hátára került, jobb helyen volt az a szakács hasában. Megtudtuk:
az egyik legnagyobb hiba, amit ember elkövethet, hogy már az elején elkezdi sörrel locsolni a malac bőrét, mivel az ettől úgy megkérgesedik, hogy a hús belül végül nyers marad, ezért aztán sörrel csak a legvégén szabad kenni, addig inkább egy kis fűszeres, boros páclével.
Ők elektromos motor segítségével forgatták a malacot, voltak viszont, akik kézzel.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: VAOL.HU - MEDIAWORKS/Ohr Tibor