Pálinkaszökőkút, kolbászházikó és jókedv a pusztacsói fesztiválon

A kilencedik malacfesztiválon malacból, pálinkából, programokból, jókedvből, de még megható pillanatokból sem volt hiány – írja a Vas megyei hírportál, a vaol.hu.

null

Tíz csapat tíz malacot sütött meg szombaton a kilencedik malacfesztiválon. És mielőtt azt gondolná az ember, hogy malac – malac, nem egészen ez a helyzet. Igaz ugyan, hogy mindenhol fergeteges volt a hangulat, minden csapat hajnali ötkor kezdett, ugyanakkorra kapott malacot, amelyek mind ugyanabban a pácban érlelődtek egy hétig, és mindenki akácból rakta a parazsat is, innentől fogva azonban ahány ház, annyi szokás.

Szigetvári Imréék a sörrel például csínján bántak, legalábbis azzal, ami a malac hátára került, jobb helyen volt az a szakács hasában. Megtudtuk: 

az egyik legnagyobb hiba, amit ember elkövethet, hogy már az elején elkezdi sörrel locsolni a malac bőrét, mivel az ettől úgy megkérgesedik, hogy a hús belül végül nyers marad, ezért aztán sörrel csak a legvégén szabad kenni, addig inkább egy kis fűszeres, boros páclével. 

Ők elektromos motor segítségével forgatták a malacot, voltak viszont, akik kézzel.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: VAOL.HU - MEDIAWORKS/Ohr Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.