Salgótarjáni torta került az ország legjobbjai közé

A nógrádi megyeszékhely kézműves cukrászdája „Az ország tortája” alkategóriájának második helyezettje.

null

Újabb elismeréssel büszkélkedhet a nógrádi megyeszékhely kézműves cukrászdája, ugyanis ezúttal „Az ország tortája” alkategóriájának második helyezésével térhettek haza egy kiállításról - derül ki a Nógrád megyei hírportál, a nool.hu cikkéből.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is kiválasztotta hazánk legjobb tortáját, amely a Napraforgó fantázianevet kapta. A szervezet a verseny mellett idén alkategóriaként az „Egy a Természettel„ Vadászati és Természeti Világkiállítás hivatalos tortáját is kiválasztotta. Döntőbe jutott a salgótarjáni G&D kézműves cukrászatból Póti Éva Mátra kincse, illetve Rubint Regina Kikelet fantázianevű tortája is. Utóbbi az igen előkelő második helyezést érte el.

Rubint Regina cukrász portálunknak elmondta, nem gondolkodott sokat azon, hogy megmérettesse-e alkotását.

– Három fő alapanyagból áll a torta. Alul van egy kakukkfüves, mogyorós réteg, amelyet lágy mogyorós mousse követ. Ezt öleli körül a szederzselé, aztán megint egy mogyorós mousse következik, végül legfelül tejcsokis, kakaóvajas réteg koronázza meg a desszertet – közölte Rubint Regina, aki azt is elárulta, hogy a torta azért kapta a Kikelet nevet, mert az az ébredő természetet és az újjászületést idézi.

A már húsz éve a kézműves cukrászatban dolgozó Póti Éva kifejtette, hogy ő a Mátra kincse fantázianevű tortával indult a versenyen, amelynek alapanyagait gesztenye, vargánya és fekete ribizli adta. Ez a torta azonban most nem kapott elismerést. A cukrász elmondta, hogy bár a Mátra kincse miatt kissé csalódott volt, annak viszont nagyon örült, hogy a Regina alkotása ilyen szép eredményt ért el.

Rubint Regina kiemelte, hogy a felkészülés során több idő jutott a gondolkodásra, mint a kivitelezésre, de az induló páros segítette egymást a felkészülésben.

Szó Gellért, az üzlet főcukrásza is maximálisan támogatta a hölgyek munkáját, főként a kóstolásban vett részt. Mint mondta, örömmel töltötte el a siker, talán még annál is jobban örült, mint amikor ő nyert, hiszen Reginát már a kezdetektől tanította.

– Adtam néhány tanácsot a felkészülés során, ugyanakkor nem szerettem volna beleszólni a munkájukba. Teljesen szabad kezet biztosítottam nekik mindenben, és azt gondolom, mindkét alkotás nagyon finom lett – emelte ki Szó Gellért, aki korábban már kétszer is elnyerte Az ország tortája elismerést. A versenyzéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ő maga nem tervez indulni a közeljövőben.

Rubint Regina arra is kitért, hogy már öt éve dolgozik a cukrászatban, s nagyon elégedett a munkájával. Úgy érzi, hogy itt a munkatársai is maximálisan ki tudnak teljesedni a szakmájukban, és kibontakoztathatják kreativitásuk. Ráadásul nagyon jó a munkahelyi légkör, mindenben támogatják egymást.

A díjnyertes cukrász el­mondta, hogy ez volt az első alkalom, hogy megmérettette magát, és nagyon örül, hogy mindössze 20 évesen érhette el ezt az eredményt. Egyáltalán nem csalódott, hogy nem ő lett az első, sőt, kifejezetten boldog volt, amikor megtudta hogy második helyezéssel ismerték el a munkáját.

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.