időjárás 18°C Vilhelmina 2021. September 19.
logo

A zalai megyeszékhely történetének legnagyobb ipari beruházásaként épül a német gyár

Forrás: Országszerte
2021.09.15. 17:57

A Lynx-harcjárműgyár 2023-ra készül el és 500 új munkahelyet teremt. Az itt gyártott Hiúzokkal szerelik majd fel a Magyar Honvédséget.

Fotó: ZAOL.HU/MEDIAWORKS

A zalai megyeszékhely történetének legnagyobb ipari beruházásaként épül a német Rheinmetall 30 ezer négyzetméteres gyára a Zala ZONE Járműipari Tesztpálya melletti 40 hektáros területen, 60 milliárd forintos ráfordítással – írja a Zala megyei hírportál, a zaol.hu.
A beruházás jelentős hatással lesz Zalaegerszeg gazdaságára, szakképzésére és felsőoktatására, hiszen további beszállítók telepednek majd le, kutatásfejlesztési és innovációs programok indulnak, továbbá 2023/2024-től évi közel egymilliárd forinttal emelkedik az önkormányzat adóbevétele, melyet a városi fenntartású bölcsődékre, óvodákra, rendelőkre, idősotthonokra, utakra és egyéb fejlesztésekre lehet fordítani, fogalmazott a német óriásvállalat és a magyar állam együttműködésében megvalósuló beruházásról Balaicz Zoltán polgármester.

A gyár építése tavaly december közepén indult s máris elérte a legmagasabb pontot, így a napokban megtartották a hagyományos bokrétaünnepet, amelyen beszédet mondott Armin Papperger, a Rheinmetall elnöke, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Maróth Gáspár védelmi ügyekért felelős kormánybiztos, Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, Vigh László országgyűlési képviselő, és Vadvári Tibor alpolgármester.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.