időjárás 8°C Bianka, Blanka 2021. October 25.
logo

Huszonhatodik alkalommal ünnepeltek az egri civilek

Forrás: Országszerte
2021.09.19. 16:59

A XXVI. Eger Civil Ünnepének fő eseménye az Érsekkertben zajlott szombaton.

A XXVI. Eger Civil Ünnepének fő eseménye az Érsekkertben zajlott szombaton, ahová a résztvevő egyletek a Dobó térről indulva felvonulással érkeztek meg.

Az Egri Civil Kerekasztal soros elnöke, Badacsonyiné Bohus Gabriella szerint azt a sokszínű civil társadalmat láthattuk az Érsekkertbe, akik az élet minden területén aktívan tevékenykednek.

– Egerben több mint negyedszázados múltra tekint vissza a civil élet története, és a civil szervezettség országosan is elismert – emelte ki.

Fotó: Heves megyei hírportál

A megnyitók után átadták a legjobb önkéntesek okleveleit, valamint díjazták a jubiláló egyleteket is. Mások mellett jutalmazták a száz éves Heves Megyei Vitézi Rend Egri Székkapitányságát. Mindezek után kezdődhetett a színes forgatag, harminchárom sátorban várták az érdeklődőket a különböző egyletek. Ezeket a szervezeteket különböző szigeteken lehetett megtalálni attól függően, hogy milyen tematika szerint dolgoznak. Így volt egészség, család, extrém, zöld, és generációk szigete is. Szerencsére az időjárás megkegyelmezett az egyleteknek és a kilátogatóknak, így ismét sikerrel zárult a civilek ünnepe.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!