időjárás 11°C Bianka, Blanka 2021. October 25.
logo

Jól sikerült a hétszáz lelkes Fürged első fogathajtó napja

Forrás: Országszerte
2021.09.19. 11:33

Az esemény díszvendége volt Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője.

Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős miniszter köszöntőjében gratulált a szervezőknek, a polgármesternek, s hozzátette, fontos, hogy újra részt lehet venni közösségi rendezvényeken, ami a magyar emberek hozzáállásának és a kormányzati intézkedéseknek egyaránt köszönhető

– írja a Tolna megyei hírportál, a teol.hu.

A Fürgedi Fogathajtó Verseny sikere, a díjazottak öröme, a közösségi élmény nagy jelentőséggel bír a hétszáz lakosú településen. Különösen annak fényében, hogy Fürged önkormányzatának a múlt év januárjában romlott meg a kapcsolata Ozorával, idén tavasszal pedig Fürged bejelentette, hogy ki akar lépni az Ozorai Közös Önkormányzati Hivatalból.

– A Fürgedi Fogathajtó Versennyel jó hangulatú rendezvényt hoztunk létre, ennyi gratulációt korábban még sosem kaptam. Sajnálom, hogy rossz a viszony Ozorával, de úgy néz ki, hogy az egész rendezvény átkerül hozzánk. A korábbi években is tartottunk Fürgeden lovasnapokat – mondta Barkóczi József. Hozzátette: augusztusban Ozora polgármesterét és őt békéltető beszélgetésre hívta dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott. Lát lehetőséget arra, hogy konszolidálják a helyzetet, de ehhez szükséges, hogy Ozora polgármestere garanciákat adjon: betartja majd a már készülő megállapodást.

Fotó: Kiss Alber/Tolna megyei hírportál

A Magyar Falu Programnak köszönhetően mintegy tízmillió forintból fel tudták újítani a ravatalozójukat. Júniusban adták át a helyi piacteret, amely a környék legszebb piactere lett. Jelenleg több árust várnak vidékről, hogy minél szélesebb legyen a kínálat. Az Árpád utcában négyszázötven méteren javították az utat, a Vas Gereben utcában hatszáztíz méteren.

Hozzátette: tervbe vették, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő, Fürgedre vezető tizenöt-tizenhat kilométeres utat is rendbe tegyék, szélesítsék, majd átadják a közútkezelőnek. A Polgármesteri Hivatal fűtéskorszerűsítése is hamarosan befejeződik. Hetven-nyolcvan közfoglalkoztatottal dolgoznak, van mezőgazdasági, szociális programjuk, varrodájuk.

A településen található óvoda, ahová huszonkilenc gyermek jár. Az önkormányzat az óvodát szeretné bővíteni, a későbbiek során pedig egy mini bölcsődét is terveznek létrehozni.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!