időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Magas színvonalon rendezték meg a 26. Börgöndi Légiparádét

Forrás: Országszerte
2021.09.13. 11:02
borítókép

Sem az időre, sem a pilótákra nem lehetett panaszuk a rendezvényre szép számban kilátogatóknak – írja a Baranya megyei hírportál, a bama.hu.

A sokezer látogató egyikeként Farkas Bertalan tábornok, űrhajósunk is ott volt vasárnap az újjászületésének hajnalát élő leszállópályán, hogy megcsodálja a honvédség régebbi és legújabb repülő eszközeit, a modelleket, a veteránnak számító, de korosodva is csodás merev- és forgószárnyasokat, a színpadi programokat és a földi kiállításokat.

Az eseményre érkező honvédelmi államtitkár, Szabó István a börgöndi helyszínt a magyar katonai repülés elválaszthatatlan részének nevezte és rámutatott, hogy nagyon fontos az az örökség, az a hagyomány, amely itt megteremtődött. Majd kiemelte, Magyarország biztonságos ország, a magyarok biztonságban vannak és békében élnek: azért, hogy ez a jövőben is így legyen, indította el a kormány azt a haderőfejlesztési és honvédelmi programot, amely sikeresen halad előre és ebben kiemelt szerepe van a légierőnek.

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Az a cél, hogy olyan haderőt építsünk, amely a térség meghatározó hadereje

– jelentette ki.

„Minden évben elénk tárul a hihetetlen technikai fejlődés, megtapasztaljuk, milyen repülőkkel indultak el elődeink, megcsodálhatjuk a legmodernebb eszközöket, fogalmazott Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár, majd köszönetet mondott a honvédség 140 katonájának az eseményen való közreműködéséért.