A Bakonyban és Erdélyben szedett legfinomabb gombák, különleges zöldségek és fűszerek, finom balatoni borok, kézművesek, gazdag programok, kitűnő nyári időjárás, kellemes fürdőzés – ez várja az érdeklődőket a gasztroünnepen, amit a Veszprém megyei önkormányzat szervezett a csopaki strandon vasárnap – írja a Veszprém megyei hírportál, a veol.hu.
Polgárdy Imre, megyei közgyűlési elnök, Ambrus Tibor Csopak polgármestere, valamint Tamás Sándor, a partnermegye, Kovászna elöljárója köszöntői után a csapatok nekiláttak egy jellegzetes erdélyi étel, a gombás-paradicsomos zakuszka elkészítésének, illetve a Bakony ízeit magába foglaló, háromgombás szarvaspörköltnek. Előbbit Antal Esztilla vezetésével a kovásznaiak, a vadételt pedig Vörösmarty Éva alelnökkel és Imre László jegyzővel az élen a Veszprém megyei önkormányzat főzi meg.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.