időjárás 18°C Vilhelmina 2021. September 19.
logo

Pályaválasztó nyolcadikosokat vár a dunaújvárosi alkotóműhely

Forrás: Országszerte
2021.09.15. 12:07

Az első félévben elsősorban a most nyolcadik osztályosok élvezhetnek megkülönböztetett figyelmet, hiszen nekik hamarosan választaniuk kell. Ebben szeretnének segíteni – írja a dunaújvárosi hírportál, a duol.hu.

A DSZC Digitális Közösségi Alkotóműhelye az új tanévben is szervezett formában várja az érdeklődő általános iskolás diákokat.

A nyár folyamán remekül vizsgázott a helyszín, hiszen a vakáció időszakában közel 300 kisdiák töltött el egy-egy tábornapot az alkotóműhelyben. A kínálati paletta rendkívül sokszínű volt, hiszen drónokat, robotokat próbálhattak ki, illetve programozhattak. Népszerű volt a 3D alkotás, lézervágóval dolgozhattak, de kipróbálhatták a hagyományos megmunkáló eszközöket is. Több alkalommal is filmet készítettek, elkészült egy bogárhotel, egy társasjáték figurái, egy vízimalom váza és mindig maradt idő egy kis kikapcsolódásra is.

Fotó: DSZC

A nyár elmúltával a munka folytatódik az alkotóműhelyben, de a DKA a következő hónapokban elsősorban a most nyolcadikos korosztállyal való találkozást szorgalmazza.

A Digitális Közösségi Alkotóműhely weboldalán részletes tájékoztatást olvashatnak az ott folyó tevékenységről, foglalkozásokról.

Az érdeklődő általános iskolák pedagógusait arra kérik, hogy az oldalon található elérhetőségeket használva vegyék fel velük a kapcsolatot, illetve a kiválasztott dátumra, foglalkozásra foglaljanak időpontot.

Az eredeti cikk ITT érhető el.