időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Rájuk lehet számítani: 110 éve oltanak az oroszlányi önkéntes lánglovagok

Forrás: Országszerte
2021.09.02. 10:12
borítókép

Koszorúzással és kitüntetések átadásával egybekötött rendezvényen ünnepelték meg az oroszlányi önkéntes tűzoltók egyesületének 110 éves fennállását – írja a Komárom-Esztergom megyei hírportál, a kemma.hu.

– Az első tűzoltószertár 1898–1899 között épült társadalmi összefogással a városban – osztotta meg ünnepi gondolatait Tyukodi József elnök a Szent Flórián téren összegyűlt szép számú közönséggel, akik részt vettek a koszorúzással egybekötött eseményen.

A szombati rendezvény apropóját az egyesület 110 éves fennállása adta, amelyen kellő történelmi áttekintést kaphatott a jelenlévő az egyesület életéről. Az egyesület megalakulásának ideje 1911. augusztus 28., és az első parancsnoka László Gusztáv volt. Tevékenységük nagyobb részét ebben az időben a tájékoztatásban és a megelőzésben tudták igazán kifejteni.

Tyukodi József szólt az egyesület jelen állapotáról is: a tagságban 29-en vannak, közöttük hivatásos tűzoltók, mentősök, rendőrök és helyi vállalkozók. Mint az az elnöki köszöntőből is kitetszett, mindenki önkéntes alapon, a munkája mellett szabadidejét feláldozva a kitűzött, egyesületi célokat, feladatokat maradéktalanul szem előtt tartva végzi tevékenységét.

Fotó: Beküldött/kemma.hu

Az önkormányzat nevében Rajnai Gábor alpolgármester gratulált a város legrégebbi civil szervezetének, bízva abban, hogy a mai fiatalok tovább viszik és ápolják a nagy múlttal rendelkező egyesület hagyományait. Az eseményen többek között részt vettek a császári, a kecskédi, a rédei, a süttői és a várgesztesi önkéntesek, valamint Muzslai László, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetője és Ágoston Gábor, a megyei tűzoltó szövetség elnöke is. A nap folyamán volt bohócműsor, lufihajtogatás, lovas kocsikázás, íjászbemutató és habparti, de egy kutyás egyesület is rövid ízelítőt adott programjából.