A civil szervezet vezetője, a település polgármestere, Pusztai Szabolcs úgy érezte, hogy a népi gasztronómiában előkelő helyet elfoglaló rétes elkészítése sok háziasszony számára nehézséget okoz, míg a fiatalok meg sem próbálják. Ezért keresték meg a szentpéterúri Szentesné Sziva Ibolyát, aki bő harminc éve, minden héten elkészíti a finomságot a családjának.
A hölgy szerint a tésztához nem kell más, mint liszt, tojás, só, zsír és langyos víz. Ha megvannak a megfelelő arányok, a minőségi alapanyagok, akkor a tészta a kitűnő kidolgozást és az egy órás pihentetést követően – szakadás nélkül – leheletvékonyan kinyújtható. Ezután jöhet a finom töltelék, általában a túrós, a káposztás és a tökös-mákos az elterjedt, de Ibolya készített már pizzásat, paradicsommal, fűszerekkel, sonkával és gombával a tetején sajttal.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.