A réteskészítés tudományát tanulhatták meg Kilimánban a hölgyek szombaton

A Kilimán Fejlődéséért Alapítvány jóvoltából gyakorlott háziasszonyok és fiatal hölgyek egyaránt megtanulhatták a réteskészítés tudományát szombaton a kultúrházban megtartott programon.

null

A civil szervezet vezetője, a település polgármestere, Pusztai Szabolcs úgy érezte, hogy a népi gasztronómiában előkelő helyet elfoglaló rétes elkészítése sok háziasszony számára nehézséget okoz, míg a fiatalok meg sem próbálják. Ezért keresték meg a szentpéterúri Szentesné Sziva Ibolyát, aki bő harminc éve, minden héten elkészíti a finomságot a családjának.

Mihóczi Anna Barbara (balról) és Kovács Júlia Veronika Szentesné Sziva Ibolya segítségével tanulták meg a réteskészítés fortélyait 
Fotó: Szakony Attila / BEOL.HU/MEDIAWORKS

A hölgy szerint a tésztához nem kell más, mint liszt, tojás, só, zsír és langyos víz. Ha megvannak a megfelelő arányok, a minőségi alapanyagok, akkor a tészta a kitűnő kidolgozást és az egy órás pihentetést követően – szakadás nélkül – leheletvékonyan kinyújtható. Ezután jöhet a finom töltelék, általában a túrós, a káposztás és a tökös-mákos az elterjedt, de Ibolya készített már pizzásat, paradicsommal, fűszerekkel, sonkával és gombával a tetején sajttal.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.