időjárás 6°C Balázs 2023. február 3.
logo

Nagy múltú versenyek élénkítik Nógrád megye horgászsportját

Forrás: Országszerte
2021.10.10. 19:18
borítókép

Több megmérettetésen is bizonyíthatták rátermettségüket a horgászok szűkebb hazánkban a közelmúltban – írja a Nógrád megyei hírportál, a nool.hu.

Az Ipoly partján két nagy múltú próbatételt, a folyó nevét viselő kupát és a Tátraszéplaki Ede Emlékversenyt rendezték meg, míg Bánkon a megyei szövetség közgyűlését követően szűkebb hazánk horgászegyesületeinek vezetői ragadtak pecabotot.

A harmincnyolcadik Ipoly Kupát idén is a folyó napjához kapcsolódóan szervezték meg, ez alkalommal Szlovákiában.

Kőmíves Zoltán, a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének (Henosz) alelnöke, illetve az Ipoly Szakbizottság elnöke elmondta: a megmérettetést egyik évben a magyar, míg a következőben szlovák oldalon rendezik meg.

Az Ipoly Kupa után a második legnagyobb verseny a folyó életében a Tátraszéplaki Ede Emlékverseny, amely szintén több mint három évtizedes múltra tekint vissza.

A 32. Tátraszéplaki Ede Emlékverseny közel 40 résztvevője, és kísérőik idén az Ipoly nógrádszakáli szakaszán találkoztak. Profik és amatőrök is vállalkoztak a próbatételre, amelyen ez alkalommal a névadó elszármazott családtagjai – fia és unokái – is horgászbotot ragadtak. Mind a verseny, mind az eredményhirdetés családias hangulatban zajlott, a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a balassagyarmati Mikszáth Kálmán HE fiatal tagja, Sütő Kevin állhatott fel.

Fotó: NMH

A megye másik részén, Bánkon rendezték meg a megyei vezetők találkozóját, amellyel egy időben a Henosz idei közgyűlését is megtartották.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.