időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Piac, pince és üzem is készült uniós támogatással Balatonban

Forrás: Országszerte
2021.10.17. 13:02
borítókép

Az utóbbi évek legnagyobb értékű fejlesztéseit adták át a szombati vigasság alkalmával Balatonban.

Fotó: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Az utóbbi évek legnagyobb értékű fejlesztéseit adták át a szombati vigasság alkalmával Balatonban – olvasható a HEOL cikkében.

Szombaton átadták az utóbbi évek legnagyobb értékű beruházásait Balatonban. Piac és üzem létesült a településen. Ahogyan Udzeliné Murányi Enikő polgármester az avatón elmondta, a faluban mindig van piaci árus, hiszen nem szednek helypénzt és jönnek is ide vásárlók. Kifejtette, országgyűlési képviselőjük segítségével sok támogatást nyertek az elmúlt években, mindössze egyetlen olyan pályázatuk van, ami még nem nyertes. Az európai uniós forrásból megvalósult beruházások közül ez volt a legnagyobb, 211 millió forintba kerülő fejlesztésük.

– Felújítottunk és üzemmé alakítottunk át egy családi házat, teljesen gépesített zöldség-gyümölcs előkészítő üzemet rendeztünk be. Ehhez készült egy 80 négyzetméteres tárolópince, itt még a fásításos szépítés van hátra. Nagy szükségünk volt a piacra, szeretnénk termelői piacokat tartani, nem csak napit. Nálunk mindig van piac, hiszen nem szedünk helypénzt annak érdekében, hogy mindig legyen valaki, aki árusít, legyen színfolt a faluban, legyen kínálat – mondta a polgármester.

Hozzátette, a fedett árusítóhely nemcsak a piaci funkció szempontjából praktikus, hanem azért is, mert rendezvényeket is tudnak szervezni. Van már megkeresés, hogy élesszék újjá a korábbi években a parkban tartott szilveszteri mulatságot azok számára, akik nem mentek máshová, rossz idő esetén így fedett helyre tudnak menni. A raktár egyben színpadként is funkcionálhat, míg a nézőteret a piaci árusítóhelyek jelentik. Közművesítés is volt, a szennyvíz egyelőre tartályos, de folyamatban van a hálózatra való rákötés.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap