időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Bemutatkoznak a vizslási iparművész csodálatos, népviseletes babái

Forrás: Országszerte
2021.11.24. 17:25

Országszerte megcsodálhatta már a közönség szűkebb hazánk népi iparművésze, Bocsi Éva kiállításait.

Megyehatáron innen és túl is ismert szűkebb hazánk népi iparművésze, Bocsi Éva, akinek vizslási népviseletbe öltöztetett babáit az ország több pontján is megcsodálhatta már a közönség kiállításon – olvasható a Nógrád megyei hírportál, a nool.hu cikkében.

Bocsi Éva babakészítő-mester mutatja nyertes művét a Magyar Kézműves Remek cím átadási ünnepségén, a Mezőgazdasági Múzeumban.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A televízió képernyőjéről is hamarosan visszaköszönnek a hagyományokat éltető alkotások, ugyanis a napokban a TV2 kamerái a művész salgótarjáni otthonában forogtak. Minderről Bocsi Éva a közösségi oldalán is beszámolt, amely bejegyzésből kiderült továbbá az is, hogy a Nagyító című műsor stábjának tagjai Vizslás polgármestere, Sándor József kíséretében érkeztek hozzá.

– Vizslásról forgattak filmet, amiben a babáimmal én is szerepelek. A település messze földön híres a népviseletéről és a néphagyományokról, erről beszélgettünk. A riporter Veréb Tamás volt, az adás november 28-án lesz látható – olvasható a forgatás pillanatait megörökítő képekhez fűzött bejegyzésekben, amelyekből az is kiderül, hogy Sándor Józsefnek a karácsonyi szokásokról is mesélt az alkotásai bemutatása közben az iparművész.
Bocsi Éváról és munkásságáról már több cikk megjelent elismeréseinek köszönhetően. A hét embere című sorozatunkban is szerepelt két éve, a közönségszavazáson a díjazottak közé is bekerült.