időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Beteg gyermekeket nevelő családokat támogattak Debrecenben

Forrás: Országszerte
2021.11.24. 14:57

A Zamat Fesztivál nemzetközi gasztronómiai eseményének bevételéből fejenként 800 ezer forintot kaphatnak.

A Debreceni Campus Kft. a rendezvényei szervezése közben mindig fontosnak tartja azt, hogy azok ne csak a látogatók számára legyen élmény, hanem tudjon segíteni olyan családoknak is, akik erre rászorulnak – hangsúlyozta Miklósvölgyi Péter ügyvezető a szerdai sajtónyilvános adományátadáson – olvasható a Hajdú-Bihar megyei hírportálon.

 

Mint felidézte, a Debreceni Egyetemmel együttműködve a fesztiválon egy Taste The World nevű gasztronómiai bemutató eseményt is szerveztek, ahol mintegy 20 nemzet képviseltette magát és mintegy 60 különböző ételt főztek. Ennek a bevételét ajánlották fel a helyi családok megsegítésére.

Fotó: Bekecs Sándor

A külföldi hallgatókkal a hallgatói önkormányzatban mindig hangsúlyt fektetünk arra, hogy a rendezvényeinknek jótékony céljai is legyenek. Idén egy fantasztikus gasztronómiai bemutatót tudtunk lebonyolítani, amivel mások számára is példát mutattunk 

– emelte ki Sayed-Ahmad Mohamed, a DE Hallgatói Önkormányzatának külföldi hallgatókért felelős alelnöke. 

Hozzátette, ezt az együttműködést a jövőben is folytatják.

 

Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke elmondta, édesanyaként ő maga is átérzi a családok helyzetét. 

 

A családoknak most fejenként 800 ezer forint pénzbeli támogatást nyújtanak, ezzel szeretnék segíteni őket, jobbá tenni a mindennapjaikat karácsony közeledtével.

A teljes cikk ITT olvasható.


Borítókép: Fejenként 800 ezer forinttal támogat beteg gyermekeket nevelő családokat a Karitatív Testület (Fotó: Bekecs Sándor)