időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Egy élet munkája veszett oda a pusztító túrkevei háztűzben

Forrás: Országszerte
2021.11.25. 09:40

Két tűzeset volt az elmúlt vasárnap Túrkevén. Az egyik ingatlan teljesen lakhatatlanná vált, az ott élő nyugdíjas férfinak szinte mindene megsemmisült a tűzben.

A sajnálatos eset vasárnap történt, s már a hét elején megjelent az adakozási felhívás a károsult megsegítésére – írja a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál, a szoljon.hu.

– A legtöbben már biztosan értesültek róla, hogy a hétvégén két jelentősebb tűzeset is volt városunkban. Ezzel kapcsolatban először is köszönetet mondanék a Túrkevei Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, akik kemény munkával ismét helytálltak és újfent bizonyították lelkiismeretes hozzáállásukat. Másodsorban azonban segítséget szeretnék kérni Túrkeve lakosságától – emelte ki felhívásában Sallai Róbert Benedek polgármester.

– A Liget úti zugban történt tűzeset nehéz helyzetbe hozott és ellehetetlenített egy városlakót. Egyedülálló, nyugdíjas emberről van szó, akinek minden készpénze elégett a házban, minden más értékével együtt – számolt be az esetről a városvezető.

A férfi még aznap testvéréhez költözött, aki ideiglenesen tudta befogadni. A városvezetés önkormányzati szükséglakást rendelt ki számára, mindaddig, amíg a kárt el nem szenvedő alsó épületben lakhatási körülményt tud kialakítani. Mindehhez persze pénzre lesz szüksége, ráadásul minden ruhája elégett, ágyneműi, bútorai a tűz martalékává lettek.

– Szeretném kérni, hogy aki tud, segítsen. Az önkormányzat segített egy azonnali adománnyal, de további pénzre lesz szükség az alsó épület kialakításához, de természetbeni adományt is hálával fogad a nehéz helyzetben az érintett.

A teljes cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)