időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Hősi halált halt katonáról kapta a nevét a tatai dandár felújított tornacsarnoka

Forrás: Országszerte
2021.11.24. 10:33

Negyven év után ismét használhatják a katonák a felújított tornatermet, amelyben még sziklamászó technikákat is gyakorolhatnak a katonák.

Megújult az MH 25. Klapka György Lövészdandár tornacsarnoka, adta hírül Bencsik János miniszterelnöki biztos, orzággyűlési képviselő Facebook-oldalán. A 200 millió forintból megvalósult beruházás átadásán Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka, továbbá Benkő Tibor honvédelmi miniszter is részt vett – írja a Komárom-Esztergom megyei hírportál, a kemma.hu.

Fotó: Bencsik János - A Tatai medencéért Facebook oldala

A tornaterem belső elrendezésének kialakításakor valamint az eszközpark kiválasztásakor a cél a multifunkcionalitás volt, így az egyéni sportolási lehetőségek biztosítása mellett szakasz szintű kiképzési foglalkozásokat is lehet tartani a csarnokban, ahol a tervezett végleges eszközpark beszerzését követően egyszerre akár 40-50 fő is sportolhat majd. 

Emellett a csarnokba tervezett mászófal lehetőséget biztosít arra is, hogy a katonák alpin, illetve sziklamászó alaptechnikákat sajátíthassanak el laktanyán belül, függetlenül az időjárási körülményektől.

Fotó: Bencsik János - A Tatai medencéért Facebook oldala

Az új tornacsarnok névadója Kolozsvári György posztumusz hadnagy, aki hősi halált halt 2010. szeptember 7-én Afganisztánban, az 1. Lövészzászlóalj, 3. Lövészszázad vezénylőzászlósaként. Beosztottjai nagyon szerettek együtt szolgálni vele, gondoskodó és a munkájában kiemelkedően precíz ember volt, aki nagy hangsúlyt fektetett a katonaéletre való nevelésre.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.