időjárás 1°C Natália 2021. December 9.
logo

Kedves kezdeményezés Kanizsán: aki éhes, kinyithatja az élelmiszerdobozt

Forrás: Országszerte
2021.11.24. 23:01

Nemrégiben tett ki egy kis dobozt a Dunántúli Roma Vezetők Egyesülete (DRVE) a Zrínyi utcai telephely bejáratához.

Konzervek, zacskós levesek, tészták és kenyér is található abban a kis dobozban, amelyet nemrégiben tett ki a Dunántúli Roma Vezetők Egyesülete (DRVE) a Zrínyi utcai telephely bejáratához – olvasható a Zala megyei hírportál, a zaol.hu cikkében.

Tejfel József, a DRVE elnöke elmondta: azért szerelték és töltik fel tartós élelmiszerrel mindennap a kis dobozt, hogy a rászoruló, éhes emberek bármikor elvihessenek maguknak egy ebédre- vagy éppen vacso­ráravalót.

Tejfel József feltölti az élelmiszerdobozt. Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Természetesen ez a kis doboz nem helyettesíti az általunk indított egyéb élelmiszer-adományozást, továbbra is várjuk a rászorulókat a Zrínyi utcai telephelyen, ahol nagyobb kiszerelésben is tudunk biztosítani tartós élelmiszert, de a burgonyaosztási akciónk is folytatódik – említette az elnök, aki hozzátette: az eddigi tapasztalatok igazolják a döntésük helyességét, hiszen általában délre már üres a felszerelt élelmiszerdoboz.

Tejfel József azt is elmondta: nemcsak vinni, hanem hozni is lehet élelmiszert a dobozba, sőt most, advent idején egyéb adományokat is fogad a civil szervezet.