„Próbáltam olyan palettát küldeni, hogy felölelje az egész Kárpát-medence hagyományos gyümölcspálinkáit”
– mondta az alelnök.
Hozzátette: Az almapálinka olyan tiszta és elegáns, nem tolakodó párlat, amit nagyon lehet szeretni.
Fajtánként eltérő ízhatást eredményez, fűszeres, kompótos, mindegyik hordozza azokat a jegyeket, amivel maga a gyümölcs rendelkezik.
Az egyesület tagjait a pálinka szeretete tartja össze, ezért a lehető legtökéletesebb ital elkészítésére törekszünk, a tudásunkat folyamatosan fejlesztjük. Az egyik barátunk mottója: a pálinkakészítés olyan művészet, aminek vannak kötelezően betartandó szakmai fogásai.
A nagyrécsei Kovács Károly tavalyi tételekkel nevezett.
Elmondta: a gyulaiak nagyon szigorúan bíráltak, aranyérmet csak az a minta kapott, amely minden szempontból kitűnő volt. Egy nüansznyi hiba is pontlevonással járt, s a párlat maximum ezüstöt ért. Ettől függetlenül elégedett, hiszen kitűnő visszajelzéseket kapott, lehet még tökéletesíteni a párlatait.
Nagyon sok odafigyelést igényel a gyümölcs kiválasztása, a főzés, de az egyesületükben jó helyen van ahhoz, hogy felérjen a csúcsra, említette.
A teljes cikk ITT olvasható.
Borítókép: A Pannónia Pálinkakultúra Egyesület két tagja, Kovács Károly és Szabadics Attila elégedett az elért eredménnyel (Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap)