időjárás 6°C Balázs 2023. február 3.
logo

8,2 milliárd forintért árverezték el az ETO stadiont Győrben

Forrás: Országszerte
2022.01.18. 12:18
borítókép

Hétfőn lejárt a licitálási határidő a győri ETO Parkra kiírt nyilvános árverésen.

Az ETO Park stadionja Győrben (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A létesítményre a bejárást követően december 31-én 10 órakor kezdődött a licit, és a nyertesnek tűnő ajánlat nagyon gyorsan befutott a felkínált tételekre: az edzőközpontra mindössze egy, a többi tételre alig kilenc percen belül ajánlatot tettek.

Tavaly december közepén írták ki a nyilvános árverést a 2007-ben átadott győri ETO Park-komplexumra. A Quaestor-csoport és a Győri ETO FC Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tulajdonába tartozó ingatlanokat két részletben hirdették meg: 1,85 milliárd forintért utóbbi 17 hektáros sporttelepét és 5700 négyzetméteres edzőközpontját, s majdnem 8,3 milliárdért az ETO Park létesítményének hat tételét, köztük a sporttelep és az edzőközpont résztulajdonjogát.

Hétfőn  10 órakor járt le a határidő, s mivel az első napon tett licit óta nem érkezett új ajánlat a létesítményre, azt 8.272.240.000 forintért vásárolhatja meg az egyelőre ismeretlen vevő. 

A Bajnokok Ligája-címvédõ Bayern München és a magyar bajnok Győri ETO FC labdarúgócsapata barátságos mérkőzése a gyõri ETO Parkban 2013. augusztus 11-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A vételi jogot elnyert licitálóval az eredményhirdetést követően, az elővásárlásra jogosultak nyilatkozatának beérkezésétől (illetve az utolsó elővásárlása jogosult nyilatkozattételi határidejének leteltétől) számított harminc napon belül a vevő költségére történik meg a szerződéskötés. A szerződéskötés határideje alatt a nyertessé nyilvánított licitálónak szerződéskötési kötelezettsége áll fenn, amelyet a licitáló a licit megtételével magára nézve kötelezőnek fogad el. A szerződéskötést megelőzően elővásárlásra jogosult megkeresése szükséges. Amennyiben az elővásárlási joggal rendelkezők egyike sem él ezzel a jogával, az értékesítő a szerződést a nyertes ajánlattevővel köti meg

 – áll az árverési közleményben.

Ezek alapján az árverést követően a szerződéskötésre még kis időt várni kell, azonban ha ez megtörténik, akár két héten belül birtokba veheti az ETO Parkot új tulajdonosa. 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.