időjárás 4°C Karola, Károly 2022. January 28.
logo

Közel 20 ezer tábla csokit gyűjtöttek a szegedi bohócdoktorok

Forrás: Országszerte
2022.01.13. 12:34
borítókép

Az egészségügyi intézményekben gyógyuló gyerekeket támogatták.

A szegedi Karitáció Alapítvány gyógyító bohócdoktorai tavaly is megrendezték csokigyűjtésüket az ünnepek alatt a kórházakban, klinikákon fekvő, ott gyógyuló és lábadozó gyerekek javára – olvasható a Csongrád-Csanád megyei hírportálon, a Délmagyar cikkében.
A vidámságot ho­­zó „doktorok”, már 2008 óta segítik jelenlétükkel a kicsik gyógyulását, és 5 éve gyűjtik az édességet nekik. Gere Anikó Mónika koordinátor a megyei hírportálnak elmondta, hogy 2020-ban 10 ezer, tavaly pedig már mintegy 20 ezer tábla gyűlt össze az adományozóknak köszönhetően. 
December 16-áig az összegyűltből több mint 10 ezer tábla csokoládét már kézbesítettek a kórházakban gyógyuló fiatal betegeknek, ezzel segítve felépülésüket, és azt, hogy megéljék az ünnepet, átéljék annak hangulatát. Került az édességekből a szegedi gyermekklinikára, Szentesre, Kecskemétre, a makói és a hódmezővásárhelyi kórházba, az ópusztaszeri otthonba és az újszegedi Covid-osztályra. 
A teljes cikk ITT olvasható. 
Borítókép: A Piros Orr Alapítvány bohócdoktora a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján 2019. május 13-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)