időjárás 3°C Karola, Károly 2022. January 28.
logo

Méltóképpen ünnepli a Pannon Várszínház a magyar kultúra napját

Forrás: Országszerte
2022.01.14. 14:56
borítókép

Folytatódik a Pannon Várszínház HÍD programsorozata, amely január végén a magyar kultúra napja köré szerveződik.

A HÍD a Pannon Várszínház új mini fesztiválsorozata, mely a nagy múltú veszprémi TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál évenkénti eseményei között képez hidat – írja a Veszprém megyei hírportál, a veol.hu. 

Határokon, nemzeteken, kultúrákon, műfajokon átívelő programja izgalmas előadókat mutat be Veszprémben, 2023 Európa Kulturális Fővárosában. 

A kulturális összefogás jegyében az események összművészeti programot kínálnak.

Horváth Csaba, a Pannon Várszínház művészeti vezetője elmondta, számára művészként kiemelkedően fontos a Magyar Kultúra Napja, hiszen az életét és mindennapjait a magyar kultúra szövi át.

Saját magamat is a magyar kultúra részének érzem és azt gondolom, hogy ilyenkor nagyon ildomos a nagyjainkkal foglalkozni, mint például Bartókkal és Adyval. Emellett ugyanolyan fontosnak tartom, hogy a kortárs magyar művészet, legyen az irodalom, színház vagy zene is kapjon teret ebben az emelkedett ünnepben

– tette hozzá Horváth Csaba.

Egész hétvégés programmal készül a Pannon Várszínház a Magyar Kultúra Napjára. Január 22-én, szombaton 18 órától a Bartók és Ady című darabot mutatják be a Hangvillában, melyet Horváth Csaba rendezett és koreografált.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: A Forte Társulat közreműködésével mutatják be a Bartók és Ady című előadást (Fotó: Gáspár Gábor/Pannon Várszínház)