Három évtizede dagaszt szívvel-lélekkel a kaposvári lángosmester

Hajnalban kezdi a lázas munkát Radák Tibor és három segítője a vásár egyik lángossütőjében.

null

Radák Tibor három segítségével már korán dagasztja a tésztát, immár 27 éve télen-nyáron minden vasárnap süti a finomságot. Művezetőként dolgozott az építőiparban és rokona tanácsára fogott belel a lángossütésbe – olvasható a Somogy megyei hírportál, a sonline.hu cikkében.


A textilnél volt főszakács a nagynéném és ő javasolta, hogy csináljunk egy lángossütőt, mert pillanatok alatt megtérülnek a költségek, nem mint egy élelmiszerboltban, ahol sok tőkét kell invesztálni

– mondta el Radák Tibor. Hozzátette: egy zsidó szatócsboltos tanácsa a mai napig élénken él benne.

 

Mikor elkezdtem a vállalkozást, azt mondta, hogy nagyon figyeljek arra oda, hogy sohase sajnáljam a lángosról a feltétet, mert emiatt fognak visszatérni hozzánk, igaza lett

– mesélte mosolyogva. 


Azt mondja, még mindig a sajtos-tejfölös lángos a sláger, amelyre mostanában sokan kérnek lila hagymát. De a káposztával töltött lángos is kelendő. De készít házi réteseket, pogácsákat, kalácsokat is. A fő profil azonban továbbra is a lángos. 


A kezdetek óta ugyanazt a receptet használom, nem változtattam rajta. Sokan a tésztát viszik el és frissen otthon sütik ki maguknak

– mondta el kiszolgálás közben a kaposvári lángossütő. Radák Tibor szerint az a titkuk, hogy lelkiismeretesen dolgoznak.

 

Láttam a balatoni büfékben, hogy egy nyár alatt akarnak meggazdagodni, nem tiszta szívvel állnak a munkához, becsülettel kell dolgozni és garantálni a minőséget, be kell tartani a kelesztési, dagasztási időt, a sütéshez pedig mindig friss olajat kell használni

– tette hozzá.

 

A kezdeti időszakban volt olyan nap, amikor csaknem kétezer lángost sütöttek.

 

Nagyon jó érzés, hogy híre ment a lángosunknak, igyekszünk becsülettel és tisztelettel helyt állni

– jegyezte meg a mester. 


Vasárnap délben is sorok kígyóztak a lángosos előtt. A hét hónapos Benjamin a sajtos-tejfölös feltéttel ismerkedett, közben pedig szülei jóízűen ették a tésztát. – Nagyon finom és bőséges a mennyiség – mondta el Molnár Attila. Többen már nem először fogyasztanak itt. – Évek óta visszajárunk, finom a lángos, nagyon precízek, figyelnek a higiéniára – mondta el Szalai Ferencné.

 

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA érhető el.

 

Borítókép: Radák Tibor (Fotó: Sonline.hu/Lang R.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.