időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

A hősök életét festették vászonra a fiatal művészek

Forrás: Országszerte
2022.05.24. 16:04
borítókép

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei pályázatára 454 somogyi alkotás érkezett, a díjakat kedden adták az Együd Árpád Művelődési Központjában.

Ma az  ifjú tehetségeket ismerjük el

 – mondta a megnyitón Terkovics Éva, tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, aki méltatta a sok beérkezett színvonalas alkotást– írja a Somogy megyei hírportál, a sonline.hu. A tűzoltók munkája elevenedik meg az alkotásokon, az óvodásoktól összesen 76 rajz érkezett. Kovács Lili és Gergelics Dóra, a zamárdi óvoda ovisai győztek, második  Rédli Bálint (toponári Festetics Karolina Központi Óvoda),  Kovács Amira, a siófoki Micimackó tagóvoda növendéke érte el a harmadik helyezést. 

A kaposvári Lorántffy Zsuzsanna református óvoda Halacska csoportja különdíjat kapott. 

Szabadkézi rajzból a  6-10 éveseknél  Barna Boldizsár (Bodrogi iskola) nyert, második Plájás Olivér (kaposvári református iskola), a harmadik Juhász Tekla (Bodrogi Bölcsesség Kezdete iskola), a 11-14 éves korosztályban Vörös Krisztián (marcali Noszlopy iskola) végzett az élen, a második helyezett Mezei Barbara (marcali Festetics iskola), a listán őt követte Oblián Liliána (barcsi Arany János iskola). A 15-18 éveseknél Horváth Katalin (csurgói Kolping Nagyváthy János középiskola) győzött, Károly Jázmin, a somogyvári gyógypedagógiai intézmény tanulója a második helyen fejezte be a pályázatot. A három tagú zsűri az egyéb kézműves, az  irodalmi és a számítógépes alkotásokat is értékelte.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Fényképek az ifjú alkotókról (Fotó: Mediaworks/Sonline.hu)