időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Bonis Bona-díjat vehetett át az egri rektorhelyettes

Forrás: Országszerte
2022.05.26. 11:18
borítókép

Dr. Novák István, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektorhelyettese, főszékesegyházi kanonok, jászberényi plébános.

Dr. Novák István odaadó és lelkes szakember, pedagógus, aki munkájával, szolgálatával és hiteles példájával segíti a fiatalok tehetségének kibontakozását, lelki-szellemi gyarapodását – olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál, a szoljon.hu cikkében.


Dr. Novák István, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektorhelyettese, főszékesegyházi kanonok, jászberényi plébános Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért-díj kiváló tehetséggondozó kategóriájában részesült elismerésben a közelmúltban.

 

A Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Két Tannyelvű Általános Iskola és Középiskola egykori főigazgatója az Egri Főegyházmegye egyik legnagyobb oktatási komplexumát hozta létre, és eredményesen működtette. Az általános iskolában gimnáziumi oktatást indított, majd az egyházmegye által átvett Liska József szakképző iskolában folyó szakmai képzés színvonalát és tanulólétszámát is növelte – tudtuk meg a főegyházmegye honlapján közölt méltatásból. 

Iskolairányítási elvét a hit, tudás, fegyelem mottó jellemzi. 

Munkája során ügyelt arra, hogy a diákokat és pedagógusokat képességeik, emberi értékeik alapján kell megítélni, feladatokkal ellátni. Minden területen fontosnak tartotta a tehetséges tanulók támogatását, elismerte a tanárok felkészítő munkáját. A tanulók ösztönzésére és elismerésére díjakat alapított. Módszere sosem az elmarasztalás, hanem az elismerés, dicséret, bátorítás és az ösztönzés.

 

Dr. Novák István odaadó és lelkes szakember, pedagógus, aki munkájával, szolgálatával és hiteles példájával segíti a fiatalok tehetségének kibontakozását, lelki-szellemi gyarapodását. A rangos díjat Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára és Rácz Zsófia, a Miniszterelnökség fiatalokért felelős helyettes államtitkára adta át a budapesti gálán.

 

Borítókép: Dr. Novák István (Fotó: Szoljon.hu/Pesti József)