időjárás 22°C Orbán 2022. május 25.
logo

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk + videó

Két nap alatt tizenöt Vas megyei települést érintett a toborzó futás + videó

Forrás: Országszerte
2022.05.11. 14:44
borítókép

A Katonatörténeti Múzeum udvaráról startolt egy belvárosi kör, az épületben véradás zajlott.

Gencsapátiban Bodorkós Ferenc polgármester és Geröly Tibor alpolgármester kötött a futók stafétabotjára szalagot. 

A sportolók üdvözlésére hétfőn este a Szentkútnál gyűltek össze a magyar kultúra lovagja címet kapott vasiak, és Majthényi László megyei elnök köszöntötte a résztvevőket, kiemelve: fontos, hogy a meglévő tradíciók mellett új hagyományokat is teremtsünk, ez az emlékfutás jó formája a honvédelmi nevelésnek, ami ma újra előtérbe kerül. 

Amint mondta, a futókat és az előttük tisztelgő kulturális műsor résztvevőit a Szombathelyi Erdészeti Zrt. látta vendégül a vaddisznópörkölt-vacsorával. 

Kedden a szombathelyi Katonatörténeti Múzeum udvarán a Premontreiből egy, a Kanizsai gimnáziumból két osztály, legalább száz diák csatlakozott a futókhoz egy Fő téri kör erejéig. Az ünnepségen Vanyur Tibor ezredes, az emlékfutás fő szervezője emléklapot adott át dr. Nemény András polgármesternek, dr. Bognár Balázs Vas megyei katasztrófavédelmi igazgatónak, Somogyi Szabolcs őrnagynak, a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézet megbízott parancsnokhelyettesének. Dr. Nemény András polgármester a honvédség Magyarország életében betöltött szerepéről beszélt, ahol olyan elkötelezett emberek dolgoznak, akiknek tényleg első a haza; a Covid esetén is lehetett rájuk számítani – írja a Vas megyei hírportál, a vaol.hu.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)