időjárás 30°C Kornél, Soma 2022. július 3.
logo

Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban

Negyedszer ragadtak ecsetet a somoskői festőversenyen

Forrás: Országszerte
2022.05.25. 14:14
borítókép

A magas színvonalú alkotások inspirációját a versenyzők körül látható, nem mindennapi táj adta.

Immár negyedik alkalommal ragadtak ecsetet a tehetséges művészpalánták a Nógrád Megyei Festészeti Versenyen a napokban – olvasható a Nógrád megyei hírportál, a nool.hu cikkében.

A mára már hagyományosnak nevezhető megmérettetés a Hibó Tamás alapfokú Művészeti Iskola és a Vá­czi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak kezdeményezésére indult útjára még 2017-ben. Idén a kétfordulós verseny döntőjében a tanulók a Somoskői Kirándulóközpontban készítették el alkotásaikat, melyek inspirációját a körülöttük látható, nem mindennapi táj adta

– mondta Földi Gergely főszervező, a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese.

 

Hozzátette: az eseményre a megye tizenöt iskolájából érkeztek növendékek és tanárok, de még Fülekről és Ragyolcról is versenybe szálltak a diákok.

A gyermekeknek ez az alkalom igazán jó lehetőséget nyújtott arra, hogy az alkotás örömében feloldódva, a festészeti technika adta sokrétű lehetőséget tudásuk szerint alkalmazzák

– emelte ki a főszervező.

 

A jó hangulatú nap eredményeként több magas színvonalú alkotás született, melyek közül a legkiemelkedőbbeket a szakmai zsűri díjazta is. Az 5–6. osztályosok között első helyen Gyenes Tamara (Salgótarján) végzett, őt követte Stánitz Emese (Somoskőújfalu) és Szabó Eszter (Szügy) a dobogón. Különdíjat érdemelt művéért Zsélyi Virág (Salgótarján) és Mátrai Lola (Salgótarján). A 7–8. osztályos kategória győztese Szabó Anna (Bátonyterenye) lett, a második helyre Mészáros Dorina (Diósjenő), a harmadikra pedig Bodrogi Flóra (Salgótarján) állhatott. A különdíjat Salamon Anna (Salgótarján) és Csordás Sára (Szügy) érdemelte ki.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)