Ezekhez a termékekhez a márciustól működő, pályázati forrásból kialakított piac és vegyesbolt révén a környéken élők, illetve az átutazók is hozzájuthatnak – írja a Veszprém megyei hírportál, a veol.hu.
A zöldségek a lehető legrövidebb úton jutnak el a vásárlókhoz:
a vegyesbolttól mintegy 20 méterre található egy 400, illetve egy 200 négyzetméteres fóliasátor, ahol már folyamatosan lehet szedni vegyszermentes retket, salátát, zöldhagymát, melyek mellé hamarosan érkezik a paprika és a paradicsom is.
Egy kisebb fóliasátorban és szabadföldön epret termesztenek.
Amellett, hogy a Bitva Vegyesboltban minden kapható, ami a hagyományos kisboltokban, és elérhetők a szezonális helyi zöldségek, gyümölcsök, a környező települések szociális szövetkezeteinek, őstermelőinek a termékeit is értékesítik. Többek között megtalálhatók itt a somlószőlősi pékáruk, a rábaszentmihályi száraztészták és füstölt áruk, a lovászpatonai savanyúságok is.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Saját zöldségből készítenek savanyúságot, népszerű a reteksaláta (Fotó: Polgár Bettina/Napló)