Nem használnak vegyszereket a nyárádi gazdaságban

A nyárádi gazdaság évek óta friss, vegyszermentes helyi termékekkel látja el a lakosságot, valamint a gyermek- és szociális étkeztetést biztosító konyhát.

null

Ezekhez a termékekhez a márciustól működő, pályázati forrásból kialakított piac és vegyesbolt révén a környéken élők, illetve az átutazók is hozzájuthatnak – írja a Veszprém megyei hírportál, a veol.hu.

A zöldségek a lehető legrövidebb úton jutnak el a vásárlókhoz:

a vegyesbolttól mintegy 20 méterre található egy 400, illetve egy 200 négyzetméteres fóliasátor, ahol már folyamatosan lehet szedni vegyszermentes retket, salátát, zöldhagymát, melyek mellé hamarosan érkezik a paprika és a paradicsom is. 

Egy kisebb fóliasátorban és szabadföldön epret termesztenek. 
Amellett, hogy a Bitva Vegyesboltban minden kapható, ami a hagyományos kisboltokban, és elérhetők a szezoná­lis helyi zöldségek, gyümölcsök, a környező települések szociális szövetkezeteinek, őstermelőinek a termékeit is értékesítik. Többek között megtalálhatók itt a somlószőlősi pékáruk, a rábaszentmihályi száraztészták és füstölt áruk, a lovászpatonai savanyúságok is.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Saját zöldségből készítenek savanyúságot, népszerű a reteksaláta (Fotó: Polgár Bettina/Napló)
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.